vineri, 19 august 2011

IATA O LEGE PROASTA!

In cazul alegerilor partiale dintr-un mandat nu au voie sa participe la alegeri formatiunile politice care nu au obtinut la alegerile initiale un anumit numar de voturi.
De ce?
Corect ar fi trebuit ca, in aceasta perspectiva, candidatul clasat pe locul doi sa ocupe locul vacant, fara cheltuielile suplimentare ale alegerilor.
Sa presupunem ca moare seful statului, inseamna sa interzici participarea la concurs a oricarui cetatean care poate indeplini conditiile legii? Daca s-ar instaura monarhia, s-ar interzice pardidului monarhist sa participe la alegerile partiale daca nu a intrunit baremul de a intra in parlament? Poate in partidul crestin a intrat, intre tmp, Iisus - interzici tu, partid care ai avut majoritatea in parlament, ca un partid mic sa nu mai candideze? In politica se pot intampla minuni de azi pana maine. un partid se poate infiinta intre timp, poate s-a reorganizat, poate s-a intamplat un miracol sau oamenii sustin un om care a facut ceva special pentru popor dupa o catastrofa naturala, sau a ajutat saracii, bolnavii si a devenit cunoscut! Cum s-a putut da o asemenea lege?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana