miercuri, 17 august 2011

jurnal de front: 17 august

In tara lui Foaie-Verde schimbarile nu se fac cu idei, ci dupa tragedii si catastrofe. Legea nu tine cont de motive, castigi daca ai avocatul potrivit si te numesti Costanda.
Oamenilor le este frica, se simt oprimati, dezradacinati, duc existente pline de taxe.
Li se cere pe toate canalele sa nu-si puna intrebari. Totusi nimeni nu se da inapoi de la "a avea", neexistand interes sa se lase in urma macar o dovada de recunostinta!
Bani au doar serviciile secrete si politicienii care se lupta sa se aiba la mana si nu le este rusine cand aprind lumina.
Ministrul transportului conduce masina cu 144 km/h, soferii romani ocolesc si ei coloanele si blocheaza traficul, "Salvarea" una pe tura!!!) vine dupa 20 de minute (in loc de 9-11 minute!)
La Iasi pacientii sunt scosi cu targa pe strada si dusi de la un centru spitalicesc la altul. O tanara a murit fiindca nu a existat o echipa de resuscitare la spital. Tatal ei nu are incredere nici in autopsie. Ministerul sanatatii nu garanteaza ca personalul medical isi face datoria, oricum "camerele de urgenta" se-nchid la ora 20,oo! Concluzia politistilor este ca "se fura ca-n codru"!
Unii observatori ne indeamna sa nu ne mai asteptam la nimic bun fiindca nu avem anticorpi: societatea civila nu-i, biserica nu-i...! Cica avem un sistem de kafka in care profilul oamenilor politici este aproape de cel al infractorului.
Ca zvon am aflat ca Elena Udrea s-a asezat pe ochelarii de soare.
Pe frontul caii a treia nu se intampla nimic deosebit.
Acum, la radio, o voce canta romantic: "Hai, hai, carati-va, de pe-aceasta scara... respectabila!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana