marți, 23 august 2011

minutul de realitate (5)

Fiecare cetatean este un punct de complicatie in univers. Suntem condamnati, asadar, de hotararea ultimului om care conduce lumea fiindca el decide cine-i conducatorul. Massmedia ar trebui sa aduca la masa si formatiunile politice neinsemnte fiindca absenta de la vot reclama umplerea unui gol de optiune alternativ.
Cei care au incalcat legea in campania electorala au fost dusi la politie pe usa principala, dar... puternicul zilei le-a dat drumul prin spate. Statul... incotro?
Dupa "razboiul pungilor", la intrebarea "credeti ca ar trebui sa nu se mai dea mita alegatorilor?" raspunsul unanim este: "nu!"
Romania se salbaticeste, se aud ambulantele, strada este pierduta- daca femeile sunt luate cu japca, iar fortosii ies pe strada cu sabia si dau in cei slabi ca in caini (alo, justitia, cine prezinta... " pericol public"?), imbatranitii-si nefericesc consoartele lasandu-le nevorbite, unii traiesc doar cu malai si apa (o vaca ar putea intretine 4 familii!), politicienii-s preocupati de patratici mult prea mici in timp ce prea multi oameni au renuntat la preludii si la sarbatoarea bunului gust. Normalitatea continua sa fie o geometrie variabila. Astfel, unii cred, paradoxal, ca "bunastarea este mult prea mare in tara, daca atat tineret nu este obligat de parinti sa munceasca si-i lasat sa se joace "de-a ti-am ascuns-o", taranul se plange, ceea ce insemna ca mai are sigur rezerve pentru 1 an, iar multimea se deplaseaza sa sustina o echipa de fotbal".
Daca nu se falfaie pedeaua-ntr-o casa, se spune ca locuinta nu este bine construita. Mie nu mi se falfaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana