vineri, 19 august 2011

MINUTUL DE REALITATE

Mi s-a spus: aste este o incercare, bre, n-o sa faci nimic! Atunci m-am rasculat interior: astia vor sa ma opreasca, vor sa ma omoare!?
Si aveam prea curand sa cunosc... "incercarea". Credeam ca este suficiet sa vrei, sa vrei un altfel, mai drept, mai curat, dar, in politica, mai trebuie sa si poti.
Am gresit razand de prostiile si de cei agrenati vulcanic in dispute politice crezand ca nu asa se conduce, uimit cum de ei nu-si dau seama? si credeam ca au interese ori nu vor, ca se supun puterilor oculte sau straine, de frica... Si-ncep sa cred ca omul este dominat de inteligenta altuia, ca, in politica te afli la volanul unei masini si este vai de soferul care se da jos si incredinteaza altuia volanul pentru a intra cu spatele sau a trece o punte. Scena si luminilepoliticii ti-arata nu negul de sub buza, sau o pata ce-nspica firul de par, ci grimasa cand esti lovit psihic, incoltit cu-ntrebarea si nu ai raspunsul rapid, cand il cauti disperat, taiat de ape, si adversarul hahaie avand un singur scop: sa te faca sa taci, sa-ti ia locul. Si te-nvinetesti de furie, si ingaimi de abia un nevinovat "nu".
Si se mai ridica si altii sa isi faca partid, frumosi nebuni ce nu iau in seama hahaiala celui de sus -elefantul cu copita umbrind un tantar...
Asadar, nu este suficient sa vrei alta viata, chiar de o meriti din plin, mai trebuie sa si poti sa o ai. Si n-o ai de nu treci printre capete de uriasi ce se bat, de n-aduci apa vie pentru a o ti-o stropi.
Si-am inteles pe deplin, dragii mei, ca, de vreau alta viata, va trebui absolut singur s-o urc si sa mor.
Intreba aseara Ilie Nastase."Cine nu ne lasa sa avem si noi o tara asezata?" Si tot el raspundea: "Ei, doar ei, cei care conduc! Sa plece! Sa plece!! Sa plece din tara cei rai, nu cei buni!"
Si nu e nici un semn ca mergem spre bine, chiar daca oficial, da. Caut unul. Televiziunile pun cate 2 moderatori, cel de la putere este inconjurat cu 5-6 opozanti si, cum deschide gura, este oprit: "gata, ai vorbit destul!"
Visez puterea doar pentru a face regulile jocului si acestea sa functioneze fiindca in ziua de azi nu mai functioneaza nici regulile de circulatie. Sa nu mai fie posibil ca din 5 lei alocati sa se fure 4. Sa nu mai fie posibil ca un primar sa retina 2-3 luni ajutoarele oamenilor si cand le da sa le zica: "Ma, io ti-am dat"! Iar cei ajutati sa nu mai fie batuti de mafia primarilor daca nu muncesc pe la curtile lor. Visez ca legile sa se intocmeasca prin insumarea tuturor parerilor celor trimisi sa faca legi, iar controalele sa se faca fara patima, peste tot si nu mai ales la unii. Sa avem o permanenta schimbare pe care cetateanul s-o simta zilnic in bine, astfel incat "asa suntem noi, romanii" sa nu mai fie o rusine nationala.
Aflu ca se moare inca cu zile, ca medicina primara nu merge tun astfel ca poporul sa nu simta lipsa spitalului, ci primul medic sa il salveze. Declaram ca facem totul iar totul inseamna aproape nimic.
Mai aflu ca hainele "zara" sunt cusute de sclavi, de oameni angajati fara acte si-n insalubre conditii. Ca-n lume se executa operatii militare impotriva propriului popor.
Ca o dihanie noua a napustit peste oameni incat acestora nu le mai e frica de legi, ci de cei care fac legea. Tot mai multi exclama in fata grozaviilor: "asa ceva n-am mai vazut, nu am mai auzit!" A aparut o noua credinta, cunosc oameni care se roaga la Ramtha sa izbucneasca un vant tare si sa zboare... notele cu toate datoriile! In timp ce invat singur sa-mi gasesc drumul fara voi, aruncand greseala dupa greseala, am uitat culoarea ochilor copiilor mei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana