vineri, 19 august 2011

stiri: 20 august

Romania
are 2 realitati: cea a multimii sarace si a celor care vor sa o schimbe. Numai ca ne reformam sinistru si de-a-ndoaselea. Oamenii-s captivi in politica, in literatura si-n libertate. Ni se trage probabil de la amiba ce se hraneste cu creierul uman sau de la aceea care se gaseste in indiferenta si alimenteaza agresivitatea. Am capatat un nou obicei: luam bata cu noi si agresam din nimic. Cine n-are bata, are in buzunar... caramele. Oricum toata lumea are cate un cui impotriva oricui. Actorul Eugen Cristea observa ca nu mai avem omenie, in loc de "Iubeste-ti aproapele", indemnam sa-l lovim.
La "de-ale vietii", orgoliul a devenit bifa tuturor. Unii se agata de vise si nu-nteleg ca trebuie sa renunte tocmai la ele.
Se pare ca inca avem probleme cu rasismul, clasicismul si cersetoria.
In zadar zice ministrul de finante ca "gata, nu mai facem economie", evacuam cu forta, in timp ce impinsii in strada striga disperati: unde sa ma duc?
Un copil este gasit in coma alcoolica, dar nu a baut tuica de caise direct de la tuturoi, de-aia beau strainii la Caracal, unde Dinescu a binecuvantat uriase cazane cu ciorba si borhot si-a crestat pielea unei dihanii in care-a infipt usturoi si coaja de portocale inainte de-o fi invartita agale de-un muezin la protap.
La Buzau garda financiara a gasit "foarte multi" (am citat, dar trebuie inteles, fara a gresi: toti) comencinati in neregula. Vestea buna este ca parintii fac recurs la prezent prin munca voluntara pregatind in scoli clasele de cursuri. Au dus materialele de acasa.
Descurcaretii, stau cu burta pe insula si socotesc cate lacrimi sa verse pentru-a ajunge Presedinti ca Basescu.
Prin targ se zvoneste ca va apare o replica la limuzina papei - papamobilu - :... prostomobilu!

Gandeste pozitiv dupa orice esec: vei fi tinut minte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana