joi, 3 noiembrie 2011

un minut de realitate (76)


O fata de 15 ani, despartita cu forta  de catre autoritati  de familia ei saraca si dezorganizata, a incercat sa se sinucida de dorul parintilor, in centrul unde a fost inchisa pentru a i se face un mai bine.(...) Rudele victimelor dintr-un accident rutier din Ungaria, soldat cu multe victime care se intorceau din pribegie, cer ajutor statului roman sa-si aduca acasa mortii, ca sunt prea saraci.(...) FMI continua euroharababura provocata tarii si nu ridica nimeni capul fiindca leul este marele intarziat al Europei.

Romania este in intervalul speranta - fara speranta, este legata chiar de tarusul farasperantei. Partidele actuale, cele care seamana mai mult cu o circa de militie, dupa descrierea cuiva, si nu "organizatiile de oameni care pun in practica seturi de valori "(definitie dupa ureche din DEX), duc cu disperare lupta sa ne lege de tarusul sperantei. Iar noi asteptam ca pe Dumnezeu sa vina cineva si sa ne... impinga, cum Milca din publicitate. Generos si poetic, as spune, sa ne impinga in larg, sa zburatacim la infinit, ca prostii, asa cum le place lor: spre orizontul sperantei, macar spre luminita de la capatul tunelului (ce barbati eram odata!) care se deplasa insesizabil odata cu noi, parca era un felinar de caruta. Oameni buni, lupta politica nu sa duce sa se faca o lumina definitiva in jurul nostru, ci sa avem o... speranta! Noi, multii, sa stam intr-un intuneric, la propriu si la figurat, iar putinii sa poata smecheri in voie, la adapost. Totul este o amagire. Si n-ar fi nimic daca nu s-ar cere taxe!

Mircea Diaconu se plange ca nu mai avem albine lucratoare, ca, orice regina am pune, va muri. Soferii cer cauciucuri de zi si cauciucuri de noapte, daca tot am dat drumul la imaginatie; unul zicea ca statul ar scoate bani frumosi daca ar inventa taxa pe... scarpinici! Stanga cu lideri vesnici, refăcută miraculos prin chiul şi somnoterapie, acuza dreapta de adinamie, ca are corupti (a prezentat si lista!) Piticaniile politice invita sa se uite in gradina proprie. Si ma doare gatul plimband capul cand colo, cand colo, sa inteleg. Si-nteleg de ce Vosganian pronunta PD in loc de PDL! Si-nteleg ca avem parte de politicieni facuti de-aceeasi mama, iar totul este un joc de-a soarecele cu pisica, desfasurat chiar pe intinsul paginilor Constitutiei si ale bravului Cod Etic proaspat mirosind a cerneala. Soarecele fura cascavalul, iar pisica se face ca-l prinde.Avantaj coruptii. Avantaj imbogatitii. Avantaj elita romana. Dar... pisica... pisica pateste ceva? Ea isi ia, revoltata, simbria, de doua ori pe una! Cine pierde, totusi? Paradoxal, nimeni! Poporului roman oricum i se iau banii din buzunar, totdeauna i s-au luat si i se iau cu forta, fara sa fie intrebat daca are. El stie ca maine i se vor lua mai multi decat ieri si nu poate decat sa se roage: "Doamne, apara-ne!" Poporului roman nu-i pasa ce se-ntampla cu sacul comun, Bugetul e de... duca-se dracului!

Oameni responsabili cer abandonarea investitiilor care tin de achizitii ale statului, sa le avem doar pe cele care antreneaza mediul de afaceri - infrastructurile. Adica... soselele! Da, soselele sunt minunate, e o placere sa mergi descult pe asfalt in cautarea unui loc de munca! Intr-o pustietate de sat a luat foc o vila si s-au auzit imediat nemultumiri ca au ajuns greu masinile cu apa fiindca nu era asfalt. Iata un motiv sa asfaltam urgent spre toate vilele fiindca maine -poimaine vor lua foc si trebuie sa ajunga repede pompierii! Nu conteaza ca de 50 de ani strada unde m-am nascut si am crescut eu nu a primit macar cateva remorci cu resturi bituminoase sau pietris! Sa facem sosele spre vile fiindca barosanii din ele vor functiona... "osmotic" (citat Cristian Diaconescu) si ne vor salva de la saracire. Tu, Ioane, vei deveni, Ion al curtii... Tu, Gheorghe, vei deveni Gheorghe al curtii. Tu... Cititorule... ce vrei sa devii?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana