miercuri, 9 noiembrie 2011

un minut de realitate (83)


Dupa ce Franta s-a hotarat sa devina austera renuntand la o zi libera din calendar pe an, un francez a fost prins furand alimente romanesti.(...) La Vatican, un protest spontan toples a cerut  libertate pentru femei.(...) La Londra, Studentii au cerut mai mici taxele de scolarizare, chiar invatamant gratuit. Au acuzat sistemul ca cheltuie mai mult pentru a trimite un om la inchisoare decat unul la scoala.

Profesorii romani s-au ridicat spontan contra inghetarii saraciei. Ministrul a scos explicatii din burta: "Profesorii care muncesc, primesc in plus salariul de merit!" (...)In fata unei primarii din tara elevii protesteaza si ei ca invata in frig.(...) Un tanar este arestat pe strada pentru ca isi expune-n public nemultumirea fata de sistem, iar la Rm. Sarat politia a fost atacata cu pietre de cetateni cand a venit sa evacueze o familie care a pus gaj casa, unui camatar, pentru 10.000 E. Camatarul, dupa ce a primit cei 10.000 E a dat jos din trafic proprietarul si i-a confiscat masina, apoi i-a castigat casa fiindca mai avea de primit dobanda de... 75000E!(...) Parlamentul nu sanctioneaza pe complicii care voteaza cu 2-3 cartele, oferind alibi celor absenti. Maine-poimaine o sa scape de justitie, daca-i da prin cap vreunuia sa comita o crima in acest timp.(...) Un batran, dupa ce spitalul il lasa din mana si-l trimite sa faca tratament acasa, moare in curtea spitalului.(...) In Buzau, focar de hepatita A in randul scolarilor provenind de pe strazile cele mai sarace.(...) Un preot din Someseni da o lovitura economiei de piata cerand ca la inmormantari sa nu se mai cumpere coroane, ci sa se inmaneze banii familiei indoliate.

"Noi de ce mancam numai gulii?" intrebau candva copilasii negri traitori pe plantatii ."Noi de ce mancam numai ceai cu paine?" intreaba azi, dupa un secol, saracii de pretutindeni. Ridic o spranceana in fata bisericii:  De ce a convertit "painea noastra cea de toate zilele" in "cea inspre fiinta"?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana