marți, 17 ianuarie 2012

in cautarea unei persoane

la apelul acesta am dat  aici un raspuns si am fost interpelat astfel: " Domnule Nicolae Tudor, numiti macar o singura persoana care va este alaturi in ceea ce faceti. Asa se pleaca la DRUM NOU. OM cu OM...."
 Si nu stiu daca-mi este cineva alaturi. Daca este, sa o spuna acum, aici, eventual... acolo!
iata un comentariu postat pe europeea.ro



D-le Tudor, istoria a demonstrat că ginţile iau locul triburilor şi acestea, la rândul lor, sunt înlocuite de naţiuni. Dacă primele triburi au luat naştere strict genetic, naşterea naţiunilor a dus ea însăşi la naşterea unui nou tip de gintă şi trib: după interese. Drept este că s-au numit bresle, asociaţii şi, la urmă, partide politice. Doar că, actualmente, cu greu mai poţi deosebi un partid politic de altul. Toate, dar absolut toate, promovează cam aceleaşi principii şi trebuie să fii fin cunoscător al nuanţelor ca să le mai poţi deosebi. De fapt şi nuanţele sunt aşa de apropiate că înşişi oamenii politici nu-şi pot recunoaşte partidul care li se potriveşte.
Ori, dacă partidele politice şi-au pierdut caracterul distinctiv, este clar că le-a venit sfârşitul, în forma pe care o ştim noi astăzi. Aşa că, a înfiinţa un nou partid politic sau ceva asemănător mi se pare desuet şi lipsit de perspectivă, oricât de "sfinţi" ar fi cei care îl compun sau îl pornesc numai. Democraţia înseamnă de fapt să înlocuieşti lupta din stradă cu lupta ideilor. Înseamnă ca lupta politică însăşi să nu mai fie ceea ce cunoaştem astăzi, şi care implică multe lovituri sub centură şi multe minciuni, ci să devină doar o luptă a ideilor. Iar ideea, prin însăşi esenţa sa, nu poate porni decât de la o singură persoană, o individualitate, nu de la un grup. De fapt asta se şi întâmplă deja, că grupurile sociale au devenit atât de asemănătoare încât distincţia nu se mai poate face între ele ci doar între indivizi. Da, au mai rămas câţiva rătăciţi ce pot fi manipulaţi, da, tineri necopţi la minte încă mai pot prelua nediscriminatoriu ideile altora, dar este un joc periculos pentru manipulatori, pentru că oamenii nu mai sunt proşti şi, atunci, când îşi vor da seama că au fost manipulaţi, că au fost transformaţi în simpli câini şi puşi să latre, că au fost folosiţi doar pentru diversiune, în timp ce manipulatorii îşi împlineau sau încercau să-şi împlinească scopurile, se vor răzbuna muşcând cu furie, dar nu pe cei la care au fost învăţaţi "să se dea" ci pe cei care i-au asmuţit ca pe nişte animale fără de minte.
Deci, dacă aveţi idei puternice, nu este nevoie de nici un partid, de nici o organizaţie, nu este nevoie să sculaţi masele, ci doar să le exprimaţi. Aţi încercat vreodată să priviţi iarba cum creşte? Nu veţi reuşi niciodată să-i surprindeţi creşterea, pentru că totul se desfăşoară pe nesimţite şi, deşi este în văzul întregii lumi, un fir de iarbă poate ajunge pe nevăzute copac. Aşa este si cu ideile bune, idei fertile şi care se autosadesc oriunde găsesc un fir de pământ şi un fir de apă. Şi toţi oamenii sunt formaţi din pământ şi apă, domnule Tudor.
Aşa că vorbiţi, spuneţi adevărul şi oamenii şi-l vor însuşi şi, atunci, pe nevăzute deşi în văzul întregii lumi, politicienii corupţi vor deveni oameni cinstiţi, iarba curată vă acoperi şi va înghiţi bălegarul şi lumea va deveni un loc mai frumos.
Ceea ce vreţi d-voastră să creaţi este necesar doar în "Stupideea", ţara pe care o vede onorat d-l Cristescu. În ţara pe care o văd eu, care sclipeşte de inteligenţă, chiar ascunsă sub un strat infam de încă-murdărie, partidele, partiduleţele şi grupurile de interese nu-şi mai au locul, rostul şi viabilitate.
Să fiţi iubit!
Postat de catre Marian Tudorel Lazar la data de 2012-01-17 11:44:40

si finalul aventurii de pe facebook:


  • 16 hours ago · 

  • Remus Constantin Raclău 
    In anii cu alegeri este de asteptat o invazie de aparitii de "noi partide", cele mai multe menite a dezorienta si confuziona electoratul astfel incat sa se impiedice coagularea lui intr-o forta reala, capabila sa se opuna cu succes partidelor consacrate. Solutia: discutii intre liderii acestor formatiuni si punerea lor de acord. Cei care refuza o actiune in comun sunt cei care doresc disiparea electoratului. Si nu-ti trebuie studii superioare ca sa intelegi asta ci doar un dram de logica...


  • Gheorghe Giovanni Ţeavă 
    Adrian Pop... ţin să vă aduc la cunoştinţă că nu am nevoie de recomandările dumneavoastră ! Ceea ce faceţi aici ( www.sfatulbatranilor.ro/threads/2048-http-www.a-treia-cale.blogspot.com) adică amestecarea APELULUI cu contribuţiile absurde ale dumneavoastră sau ale altuia, descalifică mesajul nostru original, deci ÎI DĂUNAŢI ÎN MOD CONŞTIENT SAU ... INCONŞTIENT. Dacă e primul caz, sunteţi un manipulator. Dacă e al doilea... vă compătimesc ! Ţin săvă avertizez că lezaţi drepturile de autor şi INTOXICAŢI (repet... cu voie sau fără voie). Postările în rafală au ca scop DILUAREA DEZBATERII în „tâmpenii” ! Încetaţi, sau vă fac eu să încetaţi !!!


  • Adrian Pop Ma faceti dumneavostra sa incetez ? Imi pare rau ca sunteti recomandat de Domnul Remus Ralcau....Sa fiti sanatos va doresc !!!



2 comentarii:

  1. Domnule Adrian Pop,domnule Nicolae Tudor,buna sa va(ne)fie inima.Voi fi alaturi de orice fiinta care cauta pacea,linistea,randuiala,intelegerea si cred ca daca vom cauta cu o inima curata se va gasi o cale de a trai altfel.
    cu prietenie,Costica Paraschivu

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc, Constantino. Adrian Pop vrea sa va cunoasca. Dati clic pe "aici" din text si ajungeti la el.

    RăspundețiȘtergere

nu facem atac la persoana