miercuri, 15 februarie 2012

eliberați statul captiv!


"Dar de ce este lumea scîrbită de toată clasa politică? Dacă mergem mai în profunzime, putem spune că impresia pregnantă pe care au lăsat-o toți a fost aceea că au acaparat statul, l-au luat prizonier și-l storc de bani și privilegii pentru casta lor politică, transpartinică. Doar pentru că au făcut acest lucru au putut fura, minți, înșela, abuza de încrederea și resursele țării. Ei au luat statul prizonier. Și PSD și PNL și PDL și UDMR au participat la această captură. Tocmai pentru că au făcut-o toți, au reușit să sufoce statul și au adus societatea la exasperare.

Mișcarea politică de înlocuire a unor vechi cadre de partid cu altele noi în fruntea țării nu este relevantă și în planul eficienței, dacă nu se face trecerea la profesionalizarea statului. Tinerii membri de partid, doar pentru că sînt tineri, nu sînt mai buni. Trebuie deschise ușile pentru profesioniști.

Oamenii care stau în frig au strigat împotriva tiraniei politice de acest tip. Părinții apolitici ai unor copii foarte bine pregătiți, dar care n-au avut pilele necesare să poată ajunge pe posturi bune nu vor fi încîntați de „revoluția” asta, chiar și dacă este inspirată. Le trebuie mai mult. Vor dreptate socială. Vor șanse pentru toți. Vor ca oricine este bine pregătit să poată ajunge să lucreze pentru statul român, nu doar clientela de partid."

sursa: Ruxandra Hurezean

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana