sâmbătă, 18 februarie 2012

"A treia cale" va prezinta programul Partidului Logicii, al Echitatii Generale si al Demnitatii Tuturor


Care dintre dvs. nu are o viziune despre viata perfecta? Despre SOCIETATEA PERFECTA? Despre armonia universala? Despre o viata linistita, fara griji, bazata pe un sistem de reguli si legi clare, bine gandite, odata pentru totdeauna, care sa se puna in consens cu evolutia fireasca a societatii, in toate aspectele ei, care sa permita dezvoltarea initiativelor economice ale tuturor cetatenilor, fara niciun fel de ingradire birocratica sau de taxe, doar pornind de la prezumtia de utilitate sociala?Am avea cu adevarat o clasa de mijloc sanatoasa, care, numai prin munca ei, s-ar putea intretine finantand si bugetul de stat si ar crea mereu alte noi locuri de munca.
      Bunul mers al lucrurilor intr-o societate este dat de buna oranduiala, de buna gospodarire si administrare a resurselor ptr. obtinerea celor mai bune rezultate economice in scopul,imediat urmator al armoniei sociale prin bunastarea tuturor si prin masuri de protectie sociala individualizate.Din pacate,astazi, profitabilitatea se masoara numai in bani; banul este emblema si unitatea de masura a puterii, adica a dreptului de a decide, adica de a stabili cine hotaraste ce si cum se va face ptr. binele general al tuturor, dar mai ales de a hotari acel “bine” ptr. propria persoana. Altfel spus: CIOLANUL. De-aia se bat ca orbii pe ciolan: daca ti-e “bine”, ai fericire. Fericirea este scopul ptr. care se naste fiinta umana pe pamant. Iar, ca sa fii fericit, nu toti avem aceleasi idealuri materiale; unii dintre noi avem nevoie de atat de putin...! Pe care, insa, statul nu il garanteaza. Nu stiu ce blestem a fost pe poporul asta sa aiba parte de ocarmuitori mereu numai din categoria celor pe care nu-i mai satura Dumnezeu. Fericirea este DREPTUL DE A FACE CE VREM. Bun! Ca sa facem ce vrem, avem nevoie de bani. Ce sunt banii? Stim. Sau pretindem, doar, ca stim. De ce nu avem bani? Nu “sunt” bani... Unde sunt banii? De ce nu avem bani? De ce banii sunt importanti si nu munca noastra? Pt. ca cineva are interesul sa ne fure munca SI TOT ce avem bun de oferit, si, in schimb, sa ne dea hartii scrise de ei...

Am solutii ptr. aprecierea valorii reale a muncii noastre. Stiti cum se intampla cu valoarea muncii noastre?Exact ca in povestea aia cand s-a dus omul la negustorii (de profesie) din targ cu o pereche de boi si, dupa cateva afaceri, APARENT cinstite,  mai venit acasa cu ...o gasca!!Cum spuneam, eu am solutii. Nu ma indoiesc ca si dvs. le-ati vazut, simtit intr-un moment al existentei dvs, dar nu le-ati considerat relevante sau definitorii ptr. ca falsele sisteme de valori pe care incearca mafia sa le impuna par foarte...vesnice. Sau nu ati avut cui sa le spuneti.
      Sa o luam de la inceput:

Ce este Dumnezeu? Dumnezeu, UNANIM RECUNOSCUT este armonie, iubire, respect, toleranta, incredere. De ce oamenii, in ignoranta lor, Ii dau chipuri (multe) si nume(multe)? Si apoi se cearta a cui fantasma e mai frumoasa? Toate conflictele pe teme de credinta sunt  nefondate si inutile!
     
Oamenii, ca orice fiinta, sau specie, sau neam, sunt supusi evolutiei PERMANENTE! Un individ neevoluat nu are nici posibilitati materiale, nici cultura, educatie, dar nivelul pretentiilor sale trebuie sa fie (realist) corelat cu nivelul atuurilor sale, al contributiei catre societate. Nu contest nimanui dreptul de a se perfectiona, de a evolua, moral si material, dar, ptr. a capata respectul societatii, trebuie sa si faca dovada ca il merita. O mare prostie a preceptelor nefondate si utopice in care vor altii sa credem este articolul din Constitutie ca ”toti oamenii se nasc liberi si egali in drepturi”. Imi pare rau daca voi dezamagi pe cineva, dar stim cu totii ca NU ESTE ADEVARAT. Libertatea si egalitatea intr-o lume stramba si intr-o evolutie parca tot spre rau, au devenit relative, ca absolut orice. TOTUL ESTE RELATIV!(Sa nu ma contraziceti, ca am vazut frate ucis de propriul frate). Decat sufletul omului este vesnic si respectul ptr. faptele sale. Vedeti cum libertatea si egalitatea,din doua mari deziderate, devin dintrodata, intr-o societate ce nu are in centrul ei OMUL, doua vorbe goale.
     
Romania e distrusa economic. Am auzit un singur lucru bun la oponentii regimului (care atentie! nu ajungeau la ciolan) cum ca O TARA E BOGATA NUMAI DACA CETATENII EI SUNT BOGATI. Dar, pt. asta, trebuie sa se faca o evaluare, un recensamant pt. identificarea necesitatilor financiare si materiale ale FIECAREI GOSPODARII PRIVATE, sau unitati ec., firme private etc. si discutat cu cetateanul (sau grupul de asociati, sau familie),care este necesarul de capitalizare al afacerii si posibilitatile de rambursare a ajutorului (creditului). Ne plangem ca nu avem proiecte ptr. absorbtia fondurilor europene? Nu e adevarat: ELE EXISTA IN FIECARE GOSPODARIE! Dar sistemul legislativ si birocratic este rigid si, mai ales, CORUPT!!! Spaga este de 30%-60% din suma primita!
     
Directorii de fabrici si alte institutii si directii de stat, si toti liderii si conducatorii de echipe, grupuri sau orice alte entitati economice sau de orice natura TREBUIE SA FIE ALESI NUMAI PRIN VOTUL MAJORITAR al oamenilor din subordine. E un principiu ELEMENTAR ca daca vrei ca o institutie (economica sau scolara) sa mearga, sa dea rezultate, trebuie ca oamenii sa fie multumiti, sa lucreze intr-o atmosfera destinsa si in armonie si sa nu lucreze in stres, asa cum se intampla, din pacate, acum, cand toti directorii sunt numiti politic, fara a se tine cont de competente profesionale, iar toti sefutii sunt catei credinciosi care stiu doar sa dea cu biciul.
     
BANII sunt sistemul de exploatare perfect, ptr. ca ei ne iau munca noastra si ne dau ceva pe ea care apoi nu are valoare. Deci solutia este sa muncim pentru noi; sa reducem utilizarea si circulatia banilor ca valoare de schimb universala. Daca nu am folosi banii lumii, si ai nimanui, vom putea sa stabilim noi valoarea produsului nostru prin schimburi avantajoase. Ganditi-va ca peste tot pe unde trec banii... sunt dijmuiti si nu mai ajung acolo unde ar trebui. Ce-ar fi daca ati munci pt. mine, sa va platesc salariile, luna aceasta, in, sa zicem 70.000.000 de “marieni” romanesti? Fireste, ma veti intreba: ce sunt aia? Bani facuti de mine, la imprimanta. Daca mai vreti si meritati, va mai dau! Dar sunteti constienti ca eu o sa mai tiparesc si pt. mine cel putin tot atatia bani pe care i-ati obtinut dvs. pe munca cinstita?
     
INSTITUTIA MEDIATORULUI-un alt lucru bun al oranduirii trecute. Daca nu ar fi scumpa si birocratizata, cred ca ar scoate judecatorii in somaj si tribunalele s-ar inchide, iar noi am castiga timp si bani.
     
TROCUL, sau schimbul in natura. Sau...magazinul fara bani. Poate fi organizat ca un magazin online pe internet si se poate extinde la scara mare, pe sistemul oricarei burse financiar-monetare si de marfuri din lume. Cu avantajul ca nimeni nu va pleca nemultumit acasa.Toti vom fi multumiti ca am obtinut pretul corect pt. munca noastra. Sau, unde chiar nu se pot folosi schimburile libere, se pot emite certificate de valoare care sa ateste un volum de munca in unitatea de timp sau...ban(i), dar care sa aiba oricand o paritate justa raportata la nivel national (......) Si sunt convins ca vor veni si strainii, atrasi de mirajul schimbului fara comisioane bancare, pierderi la cursul de schimb etc. ridicand astfel cotatiile respectivei burse si importanta turistica a Romaniei... In acest fel s-ar putea face si o planificare a economiei, statul avand obligatia sa garanteze desfacerea la preturi reale a marfurilor si realizarea necesarelor la nivel national si la export.
     
GRADUL DE SUPORTABILITATE al cetateanului. In orice stat democratic exista calcule prin care se stabileste salariul minim pe economie astfel incat toate, DAR ABSOLUT TOATE cheltuielile obligatorii sa se incadreze in salariu si sa ii mai ramana si omului ceva. E absurd sa ai salariu 7 milioane pe luna si cheltuieli de 11. Diferenta unde se regaseste? In credite la banci sau la camatari care, mai devreme sau mai tarziu, ne vor lua casele si pamanturile. E valabil, la scara nationala, si cu FMI-ul, numai ca banii aia sunt furati. L-as intreba pe presedintele Basescu:ce am facut eu cu 4750 de euro?
     
PUSCARIILE sunt pline de violatori si prostituate.Solutia este una f.f.f. simpla.V-ati gandit ca violul este pornit dintr-o frustrare ca toate femeile ii refuza? Daca statul le-ar garanta dreptul la sex macar de 2 ori/luna, nu ar mai exista violatori. Si prostituatele ar fi si ele multumite. Deci, ca societate, mai bine ii asist pe astia in libertate, decat sa ii intretin in puscarii pe banii nostri.
     
Vreau sa desfiintez Parlamentul. NU AVEM NEVOIE de 378 de PARLAMENTARI platiti cu milioane de euro ca sa nu faca nimic! Aa! Ba da: trag sfori cum sa ne fure mai bine in virtutea puterii ce le-am dat. Milioanele alea de euro, lunar, pot fi investiti in fabrici care vor asigura 200-300 de locuri de munca. Activitatea acestuia ar putea fi preluata de un Consiliu al Prefectilor care isi vor da votul prin telefon, Internet sau videoconferinte.
     
Vreau sa confiscam averile primarilor! Toti primarii (prin rotatie, vorba sloganului) au facut averi de milioane de euro. Este clar ca de la noi !!!
     
Reducerea consumerismului si a importurilor prin dezvoltarea si sustinerea productiei romanesti de articole de foarte buna calitate si promovarea lor eficienta. Si in industrie, dar si in agricultura.Vom creste astfel aprecierea produselor agricole romanesti. Din import sa luam doar ce nu putem produce la noi.
     
Simplificarea si urgentarea adoptiilor. Sunt zeci de mii de copii fara parinti, abandonati, si tot atatea familii care isi doresc infierea unui copil. DE CE NU SE POT ARMONIZA ASPECTELE ASTEA ???
     
Reglementarea regimului proprietatilor prin scutirea de taxe si constatarea imediata a drepturilor de proprietate evidente, in cazul mostenitorilor. Cunosc familii care au de dezbatut taxe de succesiune in urma mortii a 2 generatii de bunici, parinti etc.si nu le pot face din cauza banilor!
     
COTA UNICA DE IMPOZITARE de 10%.

Biserica nu trebuie sa inghita bani de la stat.Credinta este o decizie personala iar asocierea oamenilor in cadrul parohiilor si caselor de cult religios trebuie sa se faca liber, dupa vointa, optiunea si interesele si posibilitatile financiare ale fiecarui cetatean. S-au construit prea multe biserici. Si catedrale de milioane de euro. Cu banii aia mai bine s-ar face scoli, dispensare si cantine pt. saraci. Vrem spitale, nu catedrale!
     
TAXA RADIO-TV-trebuie desfiintata. Nu are nicio legatura cu RENEL-ul si nici cu cetateanul. Daca vrem finantarea unei TV-uni de stat, aceasta se va face de la buget, cu controlarea stricta si aprobarea cheltuielilor.
     
Stoparea taierilor ilegale si replantarea suprafetelor despadurite prin munca voluntara sau cu asistatii social.
     
Scutirea de orice taxe a unui investitor ptr. o perioada de 4-6 luni, de la infiintarea activitatii, si garantarea cadrului legislativ si fiscal pe o perioada de 3-5 ani.
     
Reducerea accizelor la alcool, tutun si carburanti si recuperarea zilnica a acestora la buget.

Desfiintarea TVA-ului din toate operatiunile comerciale de pe teritoriul Romaniei si inlocuirea lui cu un impozit final pe dividende sau salarii,venituri de inca 6-7% in viitor,pe masura cresterii salariilor.
     
Eradicarea VIOLENTEI domestice prin masuri ferme, cum ar fi: retinerea sotului agresiv pana la separarea fizica imediata, pt. care vor fi obligati ambii soti sa gaseasca solutia cea mai buna, printr-o discutie civilizata intr-un cadru supravegheat.
     
Respectarea (prin constitutie) a programului de lucru.Stiti ca la unele firme de paza si brutarii etc. se lucreaza 12ore cu 24, fara  libere, iar sambata si duminica...chiar 16-17 ore? Se ajunge la depasirea timpului de munca legal cu 70 de ore pe luna? Si nu se platesc ore suplimentare. Daca raportam salariul primit la nr. de ore lucrate, nu au nici macar salariul minim pe economie; la o munca grea!Si ITM-urile ii ling pe picioare tot pe patroni! De ce, oare?
     
Am auzit, din pacate, la prea multi oameni, ideea ca nu exista alternativa viabila, bla,bla... Alternativa este o guvernare populara (socialista), logica, in care cetateanul sa fie scopul si nu mijlocul...(apropiata ca model de socialismul lui Ceausescu, dar cu CONTROL PERMANENT AL POPORULUI  LA ABSOLUT TOATE NIVELELE STRUCTURILOR DE STAT). Niciun post de conducere nu e batut in cuie!! Oricand se gaseste cineva mai bun, va fi obligat de lege sa cedeze postul; sau/si atunci cand nu mai reprezinta majoritatea care l-a ales!

Statul are dreptul si obligatia si, MAI ALES, RESURSELE sa construiasca fabrici rentabile care vor oferi cetatenilor dreptul la munca. De ce nu au facut-o? Ei au interese sa ne ia sursele de venit si sa faca mall-uri.
     
Vrem o Romanie libera de hoti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana