miercuri, 30 mai 2012

pulsul pe Facebook

30 mai 2012


Sorin Platon:
Astazi s-a inregistrat un foarte grav atac la libertatea opiniei si cuvantului in Romania. Sistemul concentrationar (oligarhia) nu iarta si nu uita ca iarna trecuta a fost violent contestat prin actiuni de mase in strada, astfel ca acum a trecut la destructurarea oricarei forme de organizare a indignarii publice.
Din pacate viata omului simplu nu se va ameliora ci va "creste"exponential in jos, chiar si-n conditiile asa zisei schimbari de regim politic. Promisiunile neonorate de catre "noii", uriasa devalorizare controlata a leului, restauratia versiunii rosii a oligarhiei, atacul grotesc la adresa justitiei prin achitarea marilor fraudatori politico-economici si multe altele impun de la sine ca ramane o chestiune de zile-luni pana cand lumea, cu mic cu mare va pune mana pe ciomege...

Elena Niculescu:
Daca vrei sa iei pulsul natiunii este suficient sa umbli prin cartier, printre oameni dimineata pe la orele 11...astazi am realizat ca suntem in fata unei populatii infrante, obosite, dezumanizate...oameni care au foarte putine asteptari.
Este evident ca daca mergi intr-un mall, intr-un centru de business, intr-o banca, sau in Centrul vechi, vei percepe altfel realitatea!

Bogdan CAPRARU:
Suntem la restriste de vremuri! Turbulentele din cadrul economiilor lumii au rasturnat ierarhii, guverne, institutii, conceptii si curente de gandire! Toata lumea freamata in cautarea unei directii care sa readuca “linistea”. Oare asistam la sfarsitul capitalismului, asa cum comunismul a sucombat in Europa la finalul secolului trecut? Oare societatea se va transforma radical, ca urmare a zdruncinarilor provocate de actuala criza? Oare cutremurul provocat de aceasta va avea replici in continuare?…

Puscasu Danut :
 Capitalismul viitorului trebuie sa tina cont de o reevaluare a raportului stat-mediu privat. din punctul meu de vedere, paradigma social-democrata - statul interventionist si cea liberala - statul minimal sunt depasite de evolutiile socio-politice generate de actuala criza. este de dorit un parteneriat corect stat-mediu privat in care statul sa se angajeze sa-si dimensioneze corect cheltuielile, taind cheltuielile inutile si impozitand corect activitatile productive si un mediu privat predictibil...cine crede ca poate avea un mediu de afaceri solid intr-un stat lipsit de reglementari clare si ,,retras,, cu totul din ,,activitate,, e naiv...cine crede, de asemenea, ca suprareglementarea si supraimpozitarea sunt benefice sa nu se mire de ce economia se duce spre ,,gri,, sau spre ,,negru,,....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana