joi, 14 iunie 2012

pulsul pe facebook


14 iunie

Culturesti Romania:
Degradarea sociala de dupa ’89 este naturala. Pana unde merge ea? Daca am fi un sistem inchis, singuri pe pamant, situatia ar evolua pana la o revolta a celor multi, care ar impune alta ordine sociala. Fiind intr-o lume de natiuni in competitie, avem toate sansele sa disparem asimilati de alte natiuni superioare cultural/moral, cu performante economico-sociale mai bune.

Petre Stelian:
Cateodata am impresia ca suntem un popor de prosti fericti intotdeuna sa taie coada soparlei in loc sa-i taie capul.

Gheorghe Craciun:
"Pentru a exista cu adevărat, este întotdeauna nevoie să te descopere cineva. Viaţa ta se scurge între oameni, dar dacă nimeni nu ştie să te citească, să te vadă, să-ţi împrumute puţină căldură din sufletul lui, se mai poate oare spune despre tine că trăieşti? Dacă nimeni nu te aude, nu te întreabă, nu-ţi răspunde, dacă nimeni nu te alege ca pe un posibil tovarăş de dialog din masa amorfă a celorlalţi, cine mai eşti tu? Mai eşti tu cu adevărat?"

Henry David Thoreau:
Sa formezi o echipa este doar inceputul, sa ramai impreuna este progresul, sa lucrezi impreuna este succesul!

Gabriela Baciu:
De ce sa distrugi si sa manipulezi alte fiinte? Noi fiind singura specie cu ratiune... este trist. Tendinta noastra, a oamenilor, cred eu , ca are o nevoie imperioasa de autodistrugere de fapt.

Scrieridotnet Wordpress:
Prin lucrurile de care este capabil să le facă un om, chiar şi de condiţie modestă, orice om ar putea să aibă o viaţă mai senină. Vieţii, în realitate, fiindu-i necesare cu mult mai puţine lucruri, de cum se crede în general. Din nefericire, cu excepţia celor ce s-au aburicat să manipuleze totul la nivelul societăţilor, omul este forţat să fie sclav unui sistem de tip stup în care el are statut de albină-lucrătoare - astfel ajung familii să se destrame din cauza aceasta, oameni forţaţi să fugă din propria lor ţară, copii abandonaţi singurătăţii, nimeni ajutat de nimeni, oameni condamnaţi deznădejdii şi lipsei de perspective.
Cred că ar trebui să o lăsăm mai moale cu căutările de nefericiri de sorginte ontologică, ale oamenilor. Nefericirile oamenilor sunt aici, reale şi perfect cauzate de lucruri reale, din imediatul înconjurător al nostru. Iar dacă altă mulţumire la neajunsurile existente nu putem avea, Ideea de Dumnezeu să ne fie mulţumire, nu în sensul de a mai lua pe cap încă o povară, ci numai şi numai în sensul de a defini lucrurile la care să sperăm, şi, în limita posibilităţilor, să acţionăm în direcţia realizării speranţelor pe care ni le-am propus.
România a trecut cu succes de prima fază, aceea de destinare a fostului proletariat, sărăciei şi bejaniei, dar s-a blocat în faza a doua necesară: restructurarea Claselor Neonobililor.
 Din păcate, necheful claselor neonobililor de a-şi pierde huzurul generat de statuturile generatoare, la rândul lor, de posibilităţi de a trăi prin nemuncă, prin lipsă de complicaţii, a forţat România să canalizeze tot ce mai are ca Resurse către întreţinerea acestor clase parazitare. Dacă România nu va depăşi pasul pe care îl tot amână, pasul despre care nici măcar nu se vorbeşte că ar fi necesar, anume: restructurarea bugetarilor cu lustru, desfiinţarea sau măcar diminuarea a segmente inutile şi dăunătoare, cum ar fi: cler, culte în general, aşazisă cultură, ministere de genul sportului, turismului şi tineretului, aşazis învăţământ superior etc., etc., politica românescă nu o va depăşi deloc pe aceea care a fost în Principatele Muntenia şi Moldova, de la…, până la Cuza (în special prin intermediul tipului de politică amprentată de fanariotism). Mu se conştientizează că ţara are nevoie de stabilirea unor priorităţi şi obiective clare. Ideea că de la Independenţi ar putea să vină schimbarea care trebuie, este o iluzie. Să nu fim atât de naivi spre a crede că în spatele fiecărui Independent nu s-ar afla o oficină care numai de adevăratele problemele ale ţării nu-i arde. Unicul lucru care ar mai rămâne ar fi o solidarizare a Intelectualităţii de maniera că va stabili un proiect de Reformă posibil, şi, într-adevăr concordant cu adevăratele probleme ale României. Astfel că, în baza acestui program să se înceapă o campanie a societăţii civile, chiar către forţarea modificării Constituţiei în maniera trebuincioasă Reformelor. Lucruri destul de puţin probabile, din simple motive: nu există Intelectualitate în România. Iar Clasele Parazitare ce ţin loc de Intelectualitate, nu au cum să ceară nişte Reforme care, în mod obligatoriu, ar trebui să înceapă cu ele. Prin urmare, viitorul e negru.

Liviu Ioan Stoiciu:
Ce nevoie are lumea de armată? Tot de la educaţie pleacă. Dacă oamenii ar fi educaţi din copilărie în spiritul respectului pentru viaţă, în spiritul toleranţei şi a iubirii semenului, dacă ura, răutatea violentă ar fi tratate ca cel mai mare pericol al speciei, copiii ar avea la maturitate o altfel de atitudine…

Maria Cozma:
Democratie inseamna vrerea poporului si nu a unor gangsteri rataciti si veniti sa-si duca destinele înafara Inimii României. Solutia este absorbtia apoliticilor (a independentilor) în a ne conduce destinele si schimbarea de urgenta a CONSTITUTIEI României, care alimenteaza fara sfârsit coruptia si favorizarea demnitarilor infractori. Pentru aceasta avem nevoie de sprijinul presei românesti, care din pacate nu este LIBERA; sufla de ani în aceleasi coarne ale acelorasi ticalosi, devnind COMPLICE al suferintei românilor.  Suntem liberi! Oricum Base face ce vrea, numai pentru ceea ce au nevoie românii, nu face NIMIC si aceasta au facut-o TOTI din 1989 încoace. NU EI ne-au îndepartat de comunism, în timp ce ne-au hartuit cu câte o noua dictatura, ci NOI prin prudenta, insa din pacate prea multa tacere!!! Ar trebui sa luam TOTI trâmbetele stramosilor nostri sa asurzim TINERII ROMANIEI, sa iasa în apararea valorilor democratiei, EI sa conduca destinul tarii, pentru ca EI sunt primii care merita sa ne certe si singurii care sunt îndreptatiti sa schimbe cursul înticolasit al vietii românilor … Suntem la un pas sa ne pierdem DEMNITATEA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana