miercuri, 11 iulie 2012

am citit: adrian buzatu



N-ati stiut ca poporul asta a ramas ancorat in "paradisul" socialist in care nu trebuia decat sa se prefaca activ si muncitor pentru ca statul "sa-i dea"?
N-ati stiut ca romanii traiau (si isi doresc ca vremea aia sa se intoarca) in lumea calduta a lui "ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim"?
A lui "toti fura, atunci eu de ce sa n-o fac"?
A lui "fara spaga nu faci nimic, totul e sa gasesc un motiv sa iau si eu spaga"?
A lui "las-ca merge si asa?",
A lui "Romanu-i dăștept, se descurca in orice stituatie"?
A lui "fura si lasa-i si pe altii sa fure"?...
Nu politicienii sunt vinovati, ci poporul, defect in proportie de 85-90%.
Politicianul roman e hoț, spagar, chiulangiu, mincinos, pentru ca e roman, nu pentru ca e politician. Aici e marea ironie: mobilizati de liderii milionari si mafioti (dovediti) ai sindicatelor, romanii se opresc din cand in cand din furat, ies in strada si striga in cor "Hoții, hoții" la adresa politicienilor, facandu-se ca nu observa ca atunci cand e invatator, asistent medical, doctor, profesor, instalator, zugrav, mecanic auto, politist, avocat, judecator, procuror, vanzator, lucrator la salubritate, romanul fura, ia spaga, insala la cantar, pune pile contra plata, ia "atentii" pentru ca prostul ala mic sa nu mai ia patru pe linie, pentru ca ala mai mare sa nu mai ramana corigent pe toamna, pentru ca amaratului de pe patul de spital sa nu-i mai sara ochii cand i se face injectia, sa nu mai zaca cu zilele pe cearsafuri patate de sange si murdarie, pentru ca doctorul sa nu-l omoare in timpul operatiei sau sa-i taie un picior cand el a venit pentru o amigdalita, pentru ca piesele "noi" montate in masina sa nu fi fost inainte in alte trei masini, pentru ca cei 150 de km pe ora vazuti de radar sa devina 100... etc, etc...
Romanul ii uraste pe politicienii care ii cer sa fie muncitor si cinstit, il controleaza macar pentru a reduce intrucatva evaziunea fiscala, ii ia "drepturile" necuvenite etc...., dar il iubeste pe ala care il fura cu nerusinare dar il lasa si pe el sa fure cat vrea. Si "ÎI DĂ". Oh, ce magica scurta si esentiala expresie! Esenta socialismului, comunismului si romanismului! Poporul va sprijini cu entuziasm orice lovitura de stat daca ea ii garanteaza intoarcerea la vremurile de aur ale comunismului.
Asa ca nu va faceti iluzii: daca vreti sa va abonati la ura vesnica a poporului patriot si nationalist mioritic, incercati sa sanctionati derapajele antidemocratice, mafiote, sectare...
Nu tineti cont de cele doua-trei milioane de romani care merita apelativul de "europeni". Care au sisteme de valori clare, care au scoala - pe bune - care sunt cinstiti, profesionisti adevarati, persoane morale, are nu iau spaga, nu fura, nu fac trafic de influenta, se spala, mai stiu si cate o limba straina, au mai circulat prin lume si au inteles cum e cu democratia, valorile europene, civilizatia secolului XXI. Sunt o cantitate neglijabila (10 - 15% din 20 de milioane, ce-i aia?).
Astia au sa "se descurce" cumva" ori au sa emigreze, ori au sa se "dea pe brazda", ori au sa piara, ori au sa-si accepte statutul de "infrant" al societatii, cel de "prostul, fraierul satului' si au sa suporte pana la moarte sa fie calariti, jefuiti, tapati de bani, batjocoriti, de politicienii dar si de egalii mai "adaptati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana