marți, 24 iulie 2012

am citit: Scrieridotnet Wordpress



Atitudinea Statului Român faţă de Cetăţenii Ţării, nu e deloc diversă comparativ cu celelalte Juguri pe care le-a cunoscut Poporul Român în lungul istoriei lui nefericite. Atât în trecut, cât şi în prezent Birul la care a fost/este silit un popor, a fost/este Abuzul celor puternici faţă de cei mai slabi, faţă de cei ce nu au ştiut/nu ştiu să fie uniţi de maniera aptă să le dea mijloacele necesare spre a se apăra, mijloacele necesare spre a avea propriile interese - este, de fapt, strategia oricărei forţe ce subjugă, politica aceasta de a-i împinge pe cei mai slabi, la a nu avea condiţii altele decât cele generatoare de sărăcie, dezbinare. În spiritul strategiei date, Autoritatea Abuzivă Oarecare îşi asigură supremaţia, în general justificând-o cu false şi doctrinare motive puse pe post de "Bine" pe care, chipurile, Autoritatea Abuzivă Oarecare l-ar oferi în schimbul exercitării acestei autorităţi abuzive. În trecut, diversele Puteri ce au asuprit pe români, veneau cu filosofii de doi lei gen "plătiţi tributuri, pentru că noi vă garantăm şi vă asigurăm protecţie în cazul unui atac din partea altor forţe superioare vouă". O filosofie proastă, pentru că acea posibilă "altă forţă superioară", dacă ar fi fost să apară, mai puternică decât Autoritatea Abuzivă de la nivelul prezentului oarecare, această "altă forţă superioară", aşadar, în general n-a fi avut de luat, la urma urmei, mai mult decât au luat cei ce subjugau înainte. Tot tribut plăteau, românii - şi, de aici, se limpezeşte realitatea că pentru români puţin conta cine lua tributul. Fie că erau turcii, fie că erau ruşii sau mai ştiu eu cine, pentru români lucrurile nu se schimbau nici cu o virgulă.
Începând cu fosta monarhie, românii au fost forţaţi la a "plăti taxă de protecţie" Statului din Capitală. Care nu a oferit nimic în schimb, în afară de vorbe mari şi goale gen Unire a românilor, Patrie a românilor, Valori ale românilor - lucruri care nu au pus borş în strachina românului, dimpotrivă, noua Forţă Abuzivă şi-a bătut joc de români, de maniera că la 1907 românii au fost nevoiţi să se revolte, dar au fost călcaţi în picioare şi reduşi la tăcere. Iar când străinii au atacat, monarhia a pus coada între picioare, a dat înapoi. De maniera că actualei Republici Moldova i-a fost pur şi simplu întors spatele. 
Comunismul şi, astăzi, urmaşii lor, nu au adus nicio modificare în ceea ce priveşte Poporul Român. Aceleaşi vorbe mari şi goale, aceleaşi tributuri impuse, care, chipurile, sunt plăţi pentru serviciile pe care le garantează şi le asigură Statul din Capitală. Şi Statul din Capitală, iată, oferă Poporului Român o multitudine de clase parazitare ce nu au altă preocupare decât aceea de a inventa justificări prin care să fure Resursele şi Munca bietului român.
Românii au academie, au biserică de Stat ce trage imense fonduri din tributurile la care sunt forţaţi românii; românii au  o puzderie de alte structuri mafiote-religioase, care, într-un fel sau altul, tot pe munca românului stau; românii au adevărate oştiri de aşazişi intelectuali şi/sau oameni de cultură, de artă - învăţământ superior şi cercetare...; românii au zeci de mii de aşazişi politicieni, care, chipurile, ar administra ţara; românii au birocraţie cât frunză şi iarbă; românii au aşazise personalităţi şi vedete, că deja mi-e şi greaţă când aud că unul a câştigat nu ştiu ce premiu în virtutea faptului că a fugit mai tare decât ăilalţi concurenţi... Un singur lucru nu au avut şi nu au încă, românii: dreptul de a alege să aibă sau să nu aibă academie, biserică de porcăria oarecare, poetaşi şi gloate de specialişti, campioni la ţopăiala pe bârnă. 
Ba, de dragul lucrurilor enumerate mai sus, Statul din Capitală a silit Ţara spre a se îndatora, spre a se vinde. Iar eu mă întreb:
- Mai are importanţă cine şi de ce stoarce tribut de la Poporul Român? 
Şi dacă nu are importanţă cine şi de ce stoarce tribut de la Poporul Român, oare de ce stă Poporul Român sub jugurile mincinoaselor asigurări şi garanţii de servicii ale altora? Oare de ce nu-şi ia Poporul Român destinul în propriile mâini, pentru a fi stăpân pe Resursele şi Munca lui, şi a-şi asigura şi garanta el însuşi serviciile de care are nevoie?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana