luni, 23 iulie 2012

pulsul din virtual: 23iulie


George Popescu:
SIMPLITATEA, O SOLUTIE NELUATA IN CALCUL !
Atunci cand afirmam ca dorim binele unei tari, implicit al poporului, si refuzam printr-un discurs alambicat (Prea rafinat, excesiv de subtil, greu de înțeles, complicat) “sa coboram” la nivelul de intelegere al poporului - cu adevarat greu incercat de un sistem educational indoielnic , nu facem decat sa ne contrazicem afirmatia : “Vrem binele tarii !” . Aceasta inselatorie “academica” este valabila nu numai in privinta discursului catre oameni ci si in cazul pseudo ideologiilor, proiectelor scrise in limbaj exagerat de academic, manifestelor scrise agramat prin insasi formularile prea “tehnice”… De fapt “superioritatea” aceasta elitista este o dovada a minciunii si a lipsei de reale valente ale acelei “constiinte” care comite actul “intelectual”. Toate acestea, cu toata bunavointa cu care ar fi vazute, nu fac decat sa intareasca actul de manipulare prin lipsirea de a avea alternative simple-normale, pur si simplu oamenii nu inteleg nimic, sau nu au ce sa inteleaga, din astfel de actiuni pretentioase. Actul de manipulare voita, sau doar din elitism exagerat, duce la intarirea in mintea oamenilor a celui mai nociv sentiment… neputinta, acel “Nu putem face nimic!”, “Ce vrei tu nu se poate!” etc. Sa revenim la simplitate, caci adevarul este simplu, minciuna nu, cultivarea binelui a devenit voit complicata, cand mai simplu ar fi sa demonstram fiecare cat de usor este sa fii bun, numai sa vrei… Nu mai credem in binele propavaduit intr-un mod “complex”, caci aduce numai neajunsuri, este lipsit de inconsistenta faptelor ce ar trebui sa-l sustina si a dus umanitatea la marginea unei prapastii adanci.

Ionescu Stejarel:
circul si scandalul politic e facut de comunistii usl. ar trebuii un referendum in care toti cei care au avut carnet rosu si toti tiganii sa fie mutati in Insula Mare a Brailei, cu garduri ghimpate

Maria Cozma:
Multi, foarte multi români, intelectuali (poeti, scriitori, sculptori, pictori, ingineri, juristi, jurnalisti, reporteri, sociologi, etc), adevarati iluminatori ai beznei in care România a fost aruncata, se gasesc aici, pe facebook. si ar putea reprezenta România. De aceea spatiul românesc Facebook poate fi oricând o alternativa reala de luare de atitudine si implicare in viata sociala, dincolo de prezenta virtuala.Platon spunea: „Una din pedepsele pentru refuzul de a participa la viaţa politică este aceea că vei ajunge să fii condus de inferiorii tăi.” Doamne, in ce a fost transformat pamântul tarii? Cât timp pierdut! Câta energie si nervi consumati doar pentru mediocri si mediocritate! Si câte valori are România, care ar fi dus pe cele mai luminate culmi destinul ei!

Adrian Sava
dar unde sant tinerii? in 1999 eram in armata, am fost la Costesti fata in fata cu mineri, eram doar un copil si aparam statul de drept, si acuma, dupa atatia ani, am ajuns sa nu mai cred in el. Saunt poate unul din multii visatori care au sperat in mai bine, dar, la noi, nicodata nu va fi. Suntem o societate bolnava, care nicodata nu a cunoscut libertatea si nu o va cunoaste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana