miercuri, 11 iulie 2012

pulsul in virtual: 11iulie


http://agonia-natiunii.info:
De ce renuntarea la suveranitate, renuntarea la moneda, renuntarea la bogatiile tarii reprezinta singurele variante spre un viitor mai bun?
Este ca si cum i-ai spune unui om: doneaza-ti casa, renunta la serviciu si la agoniseala, muta-te in strada si o sa iti mearga mai bine. Ar face-o un om intreg la minte? Si daca nu, de ce o facem noi ca si popor? De ce ne lasam manipulati de jocurile de lumini si umbre ale unui papusar?
De ce nu vrem sa dam la o parte cortina si sa il privim pe micul vrajitor din Oz in ochi? De ce sa nu ii spunem ca am inteles iluzia lui? Stim ce doreste, stim cu ce ne pacaleste si nu mai vrem sa fim parte a spectacolului sau.

Alexandru Alexe:
Azi am fost tarat ca un caine prin Piata, agresat fizic, psihic si verbal, mi s-au inventat invinuri, mi-a fost formatat cardul abuziv, am fost interpelat de un ofiter de legatura Politie-Servicii, amendat de 2-3 ori (naiba mai stie?), apoi agresat in drum spre casa de niste indivizi, telefon aruncat din autobuz, buza sparta, ochelarii pierduti....
Si totul pentru ce? Totul pentru cine?
Pentru democratie. Pentru drepturrile omului de a vorbi liber, de a critica, de a dezbate, de a trai decent. Pentru mine, pentru tine, pentru toti.
Si cui ii pasa? Pe cine afecteaza asta cat de putin?
Cine dracu' sa ia atitudine? Cine se indigneaza intr-atat incat sa arate solidaritate dincolo de un "Like" sau "Share"?
De ce sunt singur sau aproape singur cand trec prin asta? Isi imagineaza cineva ca fac asta pentru ca-mi place sa fiu scuipat in fata de niste mosi USL-isti? Sau ca ador sa fiu imbrancit, tarat pe asfalt sau lovit de Jandarmerie? Amenintat pe Facebook sau la telefon, sau direct de catre jandarmi cu repercursiuni daca nu tac din gura?
Cine crede asta este un idiot.
Astia reduc Romania la tacere de pe acum, pentru a-si asigura linistea in anii ce vin. Atata amar de putere, bani si influenta cat au castigat ei, acum trebuie protejat cu tupeu.
Cine crede ca avem un ragaz pentru "actiuni cuminti" se inseala atat de amarnic.
Suntem pe marginea unei prapastii si, din teama puerila ,nu recunoastem asta, desi ne holbam cu totii in haul ce ne asteapta. Cine ne va ajuta? Nimeni. Pentru ca noi nu ne-am ajutat singuri cand era timpul. Pentru ca ne era frica.

Spartakus
Să ceri unui neam care, timp de şase decenii, a fost învăţat să primească totul de-a gata să strângă, dintr-odată, cureaua nu-i lucru uşor. Să anunţi într-o zi un popor care, după lipsurile ceauşiste, s-a dedulcit la trufandalele capitaliste, la traiul pe datorie şi la creditul cu buletinul că s-a ajuns la fundul sacului e de-a dreptul un act nebunesc. Băsescu şi l-a asumat, fără să realizeze că în Balcani, de la Belerofon încoace, aducătorului de veşti proaste i se taie capul. Când românilor li se tăiau salariile şi pensiile, belferii de la PDL huzureau şi împărţeau miliarde. Ura românilor contra lor nu i-a atins însă pe ei, ci s-a focalizat asupra lui Băsescu. El a fost făcut vinovat de toate, din pricină că românii credeau şi mai cred că „tătucul” din fruntea ţării e singur responsabil de fericirea sau nefericirea lor.R omânii, în loc să se bucure că şi-au primit salariile şi pensiile înapoi, vor plânge că euro a trecut de 5 lei, că mâncarea e tot mai scumpă, că gazele şi electricitatea se scumpesc în pragul iernii. Domnii revoluţionari de profesie care urlă azi de bucurie la Universitate că „a picat tiranul” vor mânca, la iarnă, din gunoaie. Şi atunci când speranţele le vor fi iarăşi veştejite, când vor vedea că orânduirea pe care au aşteptat-o e doar o vorbă frumoasă pe buzele subţiri ale lui Ponta şi Crin, românii îşi vor aduce aminte, cu nostalgie şi culpabilitate, de cum i-au venit ei de hac lui Băsescu şi-l vor regreta.Românii l-au urât pe Ion Antonescu, pentru că trimisese floarea tinerimii să moară la Cotul Donului, iar astăzi îl pun la icoane, ca pe un erou al românismului. L-au urât pe Nicolae Ceauşescu, fiindcă distrusese fibra morală a unui întreg popor, acum i se închină la mormânt. Îl urăsc pe Traian Băsescu, fiindcă i-a pus să muncească şi să nu mai aştepte cu mâna întinsă pomenile statului asistenţial, dar nu vor trece cinci ani şi îl vor regreta şi vor privi cu jind spre Răsărit, aşteptând parcă să se întoarcă de peste mări, ca un erou civilizator din spiţa lui Virracocha.

Un comentariu:

  1. Citeşte acest material din „Adevărul”, înainte de a vota la referendumul de duminică, 29 iulie 2012, pentru a ştii ce urmează…
    romaniadindiaspora.ning.com/profiles/blogs/cite-te-acest-material-din-adev-rul-nainte-de-a-vota-la-1

    RăspundețiȘtergere

nu facem atac la persoana