miercuri, 18 iulie 2012

pulsul in virtual: 19iulie


BOLOVAN Marian:
cine imi fura timp ar trebui sa faca puscarie.

Pappa Anton
Politicul ne inrobeste si ne sufoca pe zi ce trece tot mai mult. Detinand prin interpusii colegi de oligarhie, toate canalele mass-media de proiectare a informatiei, promoveaza la aceasta ora un intens proces de indobitocire si vegetativizare, cu scopul secret unic de a crea o masa diforma, alogica, influentabila, santajabila din noi, masele. Suntem supusi asadar la un proces intensiv de spalare a creierelor, politicul debordand in viata noastra cat se poate de agresiv si brutal, incercand sa ne acrediteze ideea ca TOTUL se invarte numai in jurul sau cu acceptul sau…

GD Toma:
Astăzi, România este o Naţiune. Faptul că România este datoare-vândută la modul extrem de periculos, nu reprezintă o culpă a UE. Nu reprezintă o culpă a străinătăţii în general. Reprezintă o culpă a Clasei Politice de după Lovitura de Stat. Care, în loc să facă restructurări cu începere de la clasele parazitare, au început să "despovăreze" economia Ţării cu începere de la ţărani, muncitori, tineri, bolnavi etc... Şi, după ce a luat cât a putut în esenţă de la Poporul Român, Statul Român, din motive care se subînţeleg, şi, mai ales din cauză că clasele parazitare au început să se multiplice, să crească, Statul Român, aşadar, a început să se împrumute, pentru ca să aibă bani de întreţinut şi mulţumit clasele parazitare.
Cei ce au dat bani cu împrumut, la rândul lor, era/este normal că au cerut garanţii, pe care Statul Român le-a dat. Şi, cum Statul Român a început, la un moment dat, să se obrăznicească faţă de cei i-au împrumutat bani, la rândul lor, cei ce au împrumutat/împrumută bani Statului Român au început să condiţioneze fluxul de fonduri pe tranşe şi numai în funcţie de diverse lucruri pe care Statul Român se angaja că le va face. În speţă, aceste lucruri pe care Statul Român se angaja că le va face, se referă la acţiuni prin care Statul Român să demonstreze că pune Economia Ţării pe picioare, interesul celor care au dat/dau împumuturi fiind acela de a-şi recupera investiţiile.România, însă, nu a dat şi nu dă semne că împrumuturile pe care le-a tot luat, le va fructifica de maniera că, la un moment dat, ar ajunge în stare să şi ramburseze, fapt ce a stărnit iritarea celor ce au dat/dau bani - lucru normal şi necondamnabil de maniera ca noi să declarăm acum că străinătatea e rea, iar statul Român e bun. Nu. Obraznic e Statul Român, pentru că nu e serios. În loc să desfăşoare proiecte de dezvoltare a Ţării, în beneficiul direct şi imediat al Cetăţeanului, banii se duc să subvenţioneze instituţii parazit de soiul aşazisei Biserici Ortodoxe, de soiul aşazişilor oameni de cultură, învăţământ aşazis superior stufos de te doare capul, banii se duc în confruntări politice, în tunuri financiare, întreţinerea de poliţii secrete ale diverselor organizări ce stau şi urmăresc să pună mâna pe puterea din România, etc., etc...

Marius Florian:  
Motto: “Nu este un semn de sănătate să fii bine adaptat la o societate profund bolnavă.”(Jiddu Krishnamurti)
Cel mai mult mă îngrijorează atitudinea unei întregi naţiuni. România se face remarcată în Uniunea Europeană cu următoarele: salariaţii cu cele mai mici venituri, primul loc la corupţie, ultimul loc la accesări europene, cele mai puţine cheltuieli pentru sănătate şi ultimul loc la studii superioare, deşi avem universităţi private una lângă alta, de te-mpiedici de ele pe stradă. “Colac peste pupăză” şi nişte investitori şi-au văzut de drum. Politica de mici, bere şi manele pentru români funcţionează “ca unsă”, la fiecare câţiva ani sloganul preferat devine JOS X-ulescu/-uleştii. Numai la noi în ţară este posibil ca un partid să preia puterea, apoi să cadă, apoi să revină, iar să cadă şi apoi să revină.
     
Mihaela Roman:
Am observat aceasta ingrijorare la oameni simpli. Ei nu inteleg cum s-ar putea face dreptate atunci cand lupii se mananca intre ei, sunt inspaimantati de marea galagie si intreaba obsesiv ce se vor face daca astia nu le mai dau pensia. Justitia, chiar si atunci cand se produce ocazional, a ajuns sa il sperie pe roman, este un fapt nefiresc sa intre la puscarie cutare sau cutare mahar. Deranjul care se face ii scutura din inconstienta lor calduta, in care s-au invatat sa traiasca, obedienti si multumiti ca le vine pensia aia mizerabila. Saracia si minciuna au ajuns sa fie niste stari naturale, inexorabile, orice incercare de a iesi din aceasta stare devine amenintatoare si nefireasca. Nu credeam vreodata ca pervertirea sufletului poate ajunge atat de departe...

maria cozma:
Stie UE cât a fost de jefuita România de catre clasa politica si ca românii sunt pur si simplu scalvii unei clase politice pe care nu si-o mai doresc?

viitorul.wordpress.com:
Stimaţi lideri europeni,
În România, salariul minim e sub preţul unei nopţi de cazare într-un hotel mediu de la Bruxelles. Nu vă e ruşine cu o astfel de situaţie?

MILITARU CORINA:
Nu pot sa nu observ ca nu exista niciun progres, mai mult, situatia devine din ce in ce mai dezastruoasa pentru noi ca tara si ca oameni. Atunci, pusa in situatia de a alege intre ceea ce s-a manifestat (cu rezultate vizibil dureroase) si ceea ce nu s-a manifestat, aleg ceea ce nu s-a manifestat. Aleg schimbarea ca pe un lucru necesar evolutiei. Eu cred ca evolutia, in general, se face pe o spirala si, chiar daca pe cerc ne intoarcem in acelasi punct, pe spirala vom fi pe o treapta mai sus. Bineinteles ca trecerea pe o alta treapta depinde de puterea noastra de a reactiona la ceea ce ne face rau, de a vedea cu limpezime cand interesul ne este calcat, oricine ar fi acela care face acest lucru.

alexandrinna aianis:
Cine si de ce s-ar teme de amatori, adica de romanii treziti (lent sau brusc) la realitate? Ei sunt cei care nu vor fotolii in guverne, nu vor functii, nu vor sa fie inregimentati in partide, ce vor ei, vreau si eu: viata linistita, fara balamucul si haosul instalat de 22 de ani! vreau o viata fara stress, fara cresterea datoriilor nationale, fara continuarea falimentarilor a ceea ce a mai ramas inca in tara, sustin stoparea vanzarilor, a disponibilizarilor! Vreau sa traiesc fara spaima instalata deja ca exista riscul de a ne pierde tara! Eu nu vreau sa fac politica, e clar: sunt amatoare, da? Dar as vrea sa ies linistita la pensie, intr-o tara nemacinata de interesele particulare ale unor corporatii straine sau ale unor clanuri, sa imi petrec ultima parte a vietii scriind carti, pictand sau jucand metin2. In amatorismul meu, voi pleda cum ma pricep eu in calitatea mea de amatoare, pentru ca toate acestea sa redevina realitate. Si daca nu voi reusi, macar pot spune ca am incercat. Renunt la mine devenind NOI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana