luni, 2 iulie 2012

Pulsul in virtual: 3 iulie 2012


Justinian Cioroianu
Eu as vrea sa luam doar ce este bun de la toate oranduirile si formele de organizare social-politice si economice de pana acum, iar ce este rau sa aruncam la cos si apoi sa complectam cu tot ce este necesar pentru ca societatea sa fie una UMANITARA si PROGRESISTA, pusa in slujba omului si NU impotriva lui.

M.F.
Lupta pe viaţă şi pe moarte pentru ... nimic. Circul pe pâine escaladează constant. De la o zi la alta, noi evenimente sunt în derulare, iar afirmaţiile şi acuzaţiile fulminante umplu internetul şi buletinele de ştiri, menţinând o stare eternă de greaţă şi dezgust. Nu se va termina niciodată. Indiferent cine e la putere sau în opoziţie. Campania, ştii, e chestia aia în care cartelul în frac taie panglici, face poze cu bătrâni şi copii şi vopseşte pomi. Asta este şi ideea, de fapt. Pentru că ei au bani. Nu le trebuie decât pentru un singur aspect: să îşi achite datoriile făcute în campanie din banii statului şi nu din buzunarele proprii. Aşa se explică de ce niciodată nu se aplică pe bune rahatul de-l mănâncă cu atâta poftă la teveu şi românii sunt în continuare bolnavi, diagnosticaţi cu deficienţe de portofel. Ne-am trezit cu USL la administrare şi, cel mai probabil din toamnă, vom asista la pecetluirea ţării la cel puţin încă patru ani de mici, bere, demagogie desumflată, dezgustătoare şi expirat-iliesciană, reabilitată şi readusă din veceul istoriei recente şi de care poporul ăsta nu se mai satură. Drojdierii laboratoarelor moscovite au scăpat iar din lesă. Nu puteau s-o facă decât în România. Nicăieri altundeva. În Serbia nu, pentru că sârbii, după ce s-au bătut fără sprijin de nicăieri cu americanii şi i-au cam umilit pe ici-colo, s-au aşezat acum la o porţie de supă capitalistă. Bulgarii le-au dat ruşilor papucii şi i-au înlocuit cu nemţii, care, la rândul lor, şi-au mai tras cu ocazia asta încă o colonie şi de aceea Bulgaria este acum mult peste România. Basarabenii respectă literă cu literă prima lecţie învăţată în clasa întâi şi se bat cu ruşii necontenit cu aproape toate căile, iar ucrainienii fac spume când aud de Fratele mai mare de la Răsărit. Numai una, Românica, mândră ţară latină soarbe cu nesaţ din cadoul slav şi otrăvit al poşircii roşii. E greu de crezut că această orientare che gargaristă este preluată şi de prima generaţie sută la sută capitalistă. Şi, totuşi, se poate. Probabil pentru că unii sunt mulţumiţi să se îngraşe doar de la circ şi nu numai de la pâine. In mod normal, ar trebui să ne aşteptăm pentru următorii patru ani la alte valuri de emigrări masive. Partea nasoală e că, de data asta, şi Europa e în pom şi pomul în aer. Astfel, se asigură viitorul profesional al instituţiei bocitoarelor, specialişti şi specialiste, analişti şi analiste, amplasate „pe sticlă” pentru a împroşca cu enterocolită verbală situaţia tragică a ţării, în timp ce clasa muncitoare e ţintuită (iar) în pioneze.
Poate că este timpul să uităm ce ne dorim şi să ne amintim ce merităm. Iar ce se întâmplă acum şi ce va fi pe viitor, o merităm din plin. Cu vârf şi îndesat.

Platforma initiativa de centru dreapta:
banii pe care-i castigi trebuie sa fie expresia muncii tale sau/si echivalentul experientei, calificarii sau a talentului tau. Inseamna ca nu agreezi ideea de a da bani de pomana - sau de a primi pomana.

GD Toma
 Omul posedă creier. Un creier mai “perfecţionat”, în raport cu restul speciilor de animale. Şi, cum stă în firea naturii să nască mereu paraziţi noi pe orice realitate nouă, tot aşa: creierul omului, “perfecţionându-se”, a ajuns să fie parazitat. Prin urmare: aşazisul spirit, suflet, discernământ sau cum mai vrem noi să-i spunem, este un parazit al omului, un parazit ce a ieşit de multă, multă vreme, din simbioză cu el. Omul este “superior” celorlalte animale, superior inclusiv altor oameni ce par sau chiar sunt “inactivi”, dintr-un motiv simplu: se plictisesc.
Statul şi orice Reprezentare a lui trebuie să aibă câmp de activitate şi justificare de a fi care să nu concureze cu cele ale Cetăţenilor. Se impune ca la nivelul oricărei Comunităţi/ oriunde s-ar afla ea /să existe Legi, Legi ACELEAŞI, care să nu contravină, să nu poată contraveni DREPTURILOR NATURALE ALE OMULUI ÎN GENERAL. Prin urmare: DREPTURI NATURALE, şi NU DREPTURI ÎNGĂDUITE de Persoana Juridică Oarecare. LEGEA să aibă Caracter Universal, adică: să nu privilegieze “gusturile” unora, în detrimentul altora.
Economia Mondială, astăzi, se bazează pe delirul omniprezent ce derivă din parcimonie excesivă, sau din risipă excesivă. Capacitatea de a se îmbogăţi, a Oamenilor Bogaţi, are o limită strictă, de la care, când este depăşită, se naşte un nou Efect, anume: Inflaţia. Explicabilă prin aceasta că Patrimoniile Oamenilor Bogaţi nu mai au suficienţi Parteneri în a Interrelaţiona (este ca şi cum un om singur pe o insulă ar fi în posesia unei foarte mari ferme. Ce să facă cu volumul mare de produse, dacă nu are cu cine să facă comerţ?) De aici, intervine necesitatea Oamenilor Bogaţi de a renunţa pur şi simplu, chiar de a distruge oportunităţi, pentru a putea să activeze pe mai departe în Sistem. Şi, cum aceste oportunităţi pe care Oamenii Bogaţi le dau la o parte, nu pot fi lăsate la însemăna Omului Sărac, pentru că, astfel, Oamenii Bogaţi ar pierde statutul de Stăpâni.

CTA
cei ce se străduiesc public cu servilism, tupeu sau disperare să camufleze această ruşine naţională numită doctor  Ponta văd că nu sunt conştienţi sau puţin le pasă că V. Ponta nu va fi o veşnicie prim-ministru şi că se compromit definitiv în faţa istoriei – care nu poate fi desfiinţată ca o comisie.

MIHAI IONESCU 
6 români din 10 lucrează pe salariul minim pe economie dar nu le pasă. Dintre aceştia, 5 nu-şi caută un al doilea loc de muncă. Dar toţi 6 spun că vinovat pentru asta este preşedintele României.
6 din zece români şi-ar dori un regim dictatorial, cu un lider de forţă şi care să dea mâncare şi băutură ieftină, poatea chiar să îndulcească pedepsele pentru viol şi să facă din jocul de table un sport obligatoriu.
6 din zece români consumă în mod frecvent seminţe Nutline într-un mod adaptabil, la meci, la film, în parc, la discotecă, în faţa televizorului, pe plajă, la grătare, pe stradă, din păcate şi când trec graniţa.
6 din zece bărbați români îşi aranjează pe stradă în văzul tuturor „scula” şi flegemează firesc pe trotuar. Aceste două lucruri sunt în codul educaţional al deplasării pe trotuar.
6 din zece români nu citesc cărţi, nu au cumpărat aşa ceva, nu au bibliotecă acasă, contestă acest primitivism, obicei barbar moştenit de apuseni, probabil celţi, saxoni sau gali.
6 din zece români spun că Păunescu a fost cel mai mare poet român deşi nu au citit nicio poezie şi nu neapărat a acestuia, dar nu au auzit niciodată de Crainic sau Gyr.
6 din zece români nu ştiu ce este acela plagiat, de aceea ce se întâmplă azi cu Ponta este doar mâna Chiorului, marinarului, dictatorului, a celui care a nenorocit o ţară.
6 din zece români sunt amatori de Antena3, dar nu fac legătură că acest trust aparţine unui securist, Dan Voiculescu, un individ care se află cercetat pentru fapte de corupţie şi care a folosit o strategie penibilă pentru a scăpa de o decizie a ICCJ.
6 din 10 români nu pot gândi un proces inferenţial, nu cunosc artificiile unui silogism, nu ştiu care e legătura dintre cauză şi efect, cu timpul, dacă vine un individ providenţial care le va spune că pământul nu mai e rotund ci e plat, vor formula o nouă axiomă în acest sens.
6 din 10 români întrebaţi azi dacă ar prefera scoaterea României din UE, ar răspunde cu Da.
6 din zece români vor face scandal profesorului de matematică sau română care şi-a permis să le lase copiii corigenţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana