marți, 31 iulie 2012

pulsul in virtual: 31 iulie



Ovidiu Vasile Nyilas
Ciutac bălos purtat de… vânturi
Ale motanului perfid
Frustrarea te sugrumă tandru
Că n-ai nici minte, nici partid
Ești găunos pe dinăuntru
Pe dinafară un nimic
Privește-te! Precum privește…
Hemoridul la limbric.

Dăncuş Doru Ştefan
Şi n-aş mai sta privind prin geamuri sparte
Istoria făcând fără frecvenţa
Se-ntunecă. tiranii merg la masă
Beţivii merg la cârciumi, noi – la noi
Tot nu ţi-am scris de moartea asta lentă
Şi tot miros ciudat a existenţă
Şi tot crezând că eşti cumva prezentă
Mi-am tras la xerox propria absenţă
Nu e uşor cu-o aripă tăiată…
Tu ce mai faci? E bine-n viaţa ta?

Andrei B.
Nu credeam să ajung doar un străin în ţara mea, condus de unguri, ţigani şi analfabeţi. Sunt dezamăgit cel mai mult de tinerii care au ochii închişi, mă gândeam că ei, adică noi suntem cei mai greu de influenţat. La cei mai în vârstă, credeam că e mai uşor, cu un litru de ulei şi 2 felii de pâine, să-şi vândă votul…sau buletinul. Care e diferenţa dintre un om, posesor de act de identitate şi un câine cu tăbliţă la gât? În seara asta am aflat că niciuna, pentru destul de multe persoane.75% din puşcăriaşi s-au dus să voteze. Cei în libertate s-au închis în case…Într-o Românie plină de analfabeţi, indolenţi şi nesimţiţi, în care oameni de valoare găseşti din ce în ce mai greu, într-o ţară în care Jandarmeria apară HOŢIA, „animale cu două picioare merg pe Pământ, Sângele se face apă, rude-şi schimbă faţa, Eşti rănit de oameni pentru care ţi-ai da viaţa”. Românii nu sunt capabili de lucruri mari, să-şi schimbe istoria, să-şi ia soarta în propriile mâini.

Iulian Chivu
Orice teamă, dacă nu excede limitele cauzalității, nu poate fi decât  de ceva sau de cineva și, neapărat, pentru ceva sau pentru cineva ‒ altfel este irațională. E îngrijorător curajul ignorantului, dar el nu produce efecte considerabile în solitudine, însă e periculos în orice circumstanțe curajul solidarității ignorante prin lipsa lui de prevedere, prin consistență oarbă, dar mai ales fiincă îl poate declanșa până și o cauză emoțională. Si atunci mă tem de ignoranții solidari pentru oricine nu li se solidarizează. Mă tem este mai puțin decât îmi este frică și mai mult decât mă îngrijorez. Teama însă nu poate fi ocolită și nici îngrijorările; ele fac parte din cotidian. Cu frica trecem însă de simpla intensitate a temerii și de suma îngrijorărilor. Temerea și îngrijorările sunt circumstanțiale ca și frica, numai că aceasta din urmă deplasează definitiv lucrurile spre dezechilibru și nu de puține ori derapează spre disperare și groază.

Gilbert Dragos Dumitru
Sunt insultatii, acuzatii, scandaluri, instigari si provocari la care, noi, cei de jos, nu putem raspunde pentru simplul motiv ca nu aparem zilnic la ore de varf la tv, la antene, tvr sau macar MTV. Adica e complicat pentru ca suntem legati la gura. De fapt e mai mult simplu fiindca e dureros. Atat.

agonia natiunii
Cred ca unul dintre cele mai importante aspecte, pe care l-am obtinut ca urmare a evolutiei si dezvoltarii civilizatiei, este constiinta nuantelor de gri. Pana si filozofii, oricat de insetati de absolut ar fi fost ei, au recunoscut ca absolutul nu isi gaseste locul in lumea oamenilor. Ultimele zile ne-au demonstrat insa, ca societatea romaneasca si-a pierdut constiinta nuantelor. In Romania se traieste cu valori absolute: alb sau negru, PDL sau USL. Si Dumnezeu sa-i apere, pe cei care nu isi gasesc locul in nici una dintre tabere.

Ioan Drimus
Cine nu este capabil sa isi castige existenta in mod cinstit nu este decat o mizerie de om

Cristi Iordache
Nu politicienii fura, ci populatia lasa pentru un mic si-o bere :)) Cand majoritatea cetatenilor isi vor verticaliza atitudinea, clasa politica se va schimba dupa chipul si asemanarea societatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana