miercuri, 15 august 2012

pulsul in virtual: 15 august


rz :
Parerea mea e ca suntem intr-o criza a societatii. Daca jurnalistii nu ar ceda presiunilor patronale/politice, daca procurorii si judecatorii si-ar face cu adevarat si nediscriminatoriu datoria, daca politistii si-ar face datoria, daca toti oamenii din sistemul de stat/administratie si-ar face datoria cu adevarat, cazurile de nepotisme sau numiri clientelare de orice natura ar fi mult mai rare, mult mai aspru si rapid sanctionate de societate. Dar toti cei care ar avea datoria sa intervina, sa ia masuri, se complac sau in cel mai bun caz accepta diverse compromisuri.
Nu stiu cine poate rupe acest cerc vicios, media ar avea pargiile necesare dar nu cred ca se va intampla. Miscarile pornite cu ajutorul internetului pot fi usor deturnate spre alte interese, e greu sa atingi o masa critica cu ajutorul careia sa pornesti o reformare a societatii. Revolutiile sunt infaptuite de popor, dar intotdeauna au in spate “manipulatori” (ca sunt rai, ca sunt buni). Asta ne trebuie si acum (revolutie e prea mult spus, probabil un termen mai bun e reformare).

John Doe :
Noi, cei care “aveam intre 10 si 20 ani la Revolutie”, suntem exasperati: ne paste ratarea ca generatie daca nu facem ceva si in spatiul public.

Dragos :
Problema reala nu este data de catre actualele partide. Problema reala este data de viciile si slabiciunile noastre. De neverticalitatea noastra. Singurul lucru pe care mai cred ca il putem schimba, fiecare dintre noi, e propria persoana. Daca vom reusi acest lucru, va fi o mare realizare. Al doilea lucru, primul fiind realizat, ar fi sa incercam sa ne educam copiii pe linia dreapta a moralitatii. Nu e musai sa si reusim.

Mihai :
M-am saturat de idei bune ingropate de la bun inceput. M-am saturat si de lideri ideali care nu pot castiga nici alegerile satesti. In general m-am saturat de idealism fara nici o legatura cu realitatea.

Sorin Paveliu :
Nu poti da lectii de visat. Visatorii au si ei meritul lor, viseaza “natural”, original, atipic. Multi dintre ei merg alaturea cu drumul, insa au o mare calitate: fara ei nimic nou nu ar fi aparut pe lume. Daca va simtiti ca apartinind acestei categorii – tineti-o tot asa, nu va opriti. Poate atunci cind veti trage linie o sa constatati ca ati lasat ceva in urma pentru cei din jur.

George :
Mi-e lehamite. Da, la 33 de ani, si totusi atit de naiv! Mi-am propus de atunci sa nu mai citesc nici o stire despre tara, sa nu ma mai intereseze nimic. Si totusi… Cum sa-mi cresc copiii in Germania?! Nu mai bine la mine, la Brad, in judetul Huneodara? Sa mearga si ei la colindat de Craciun? Pai nu? Nu pot sa bag capul in nisip ca strutul.

AndreiaM
Respir tot mai greu in tara asta, deoarece “pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti”!

Cristina :
Dau 200 de euro oricui ma scapa de cainii din fata blocului. Stiu ca asta nu tine de blat, poate nici de frisca, dar nu prea-mi arde sa ma gandesc la binele tarii cand ma mananca cainii

Rares :
Mi se rupe sufletul cand vad tigania si vulgaritatea-agresiva care a pus stapanire pe Romania…


it_s__not_news :
Politica este arta de a trai in societate (sau ma rog, ar trebui sa fie). Politica este despre armonizarea tendintelor divergente ale societatii.

Arsenic :
E vremea schimbarii, suntem oripilati de actuala clasa politica ce ne-a ingenunchiat demnitatea. Toti cei ce gandim la un viitor mai bun, suntem obligati moral sa modernizam spectrul politic. Electoratul romanesc a evoluat, clasa politica a ramas incremenita si incorsetata in hatisul halucinant al propriilor interese, departe de cetatean. Sa trecem urgent la fapte, fiecare zi pierduta cu discutii sterile e un castig pentru contestatarii acestui frumos proiect. Sa nu uitam ca, iata, internetul e o platforma de pe care se nasc revolutii, se rastoarna regimuri.

Marius:
Cand citesti despre Iliescu nu ai cum sa nu il injuri in subsol. Eu il injur de cate ori am ocazie si mi se pare normal si sanatos. Igienic chiar.

vlad :
Cred cu tarie ca problema Romaniei e una de management la varf. Nu cred in defecte ereditare de caracter.


IULIAN: Daca cei din generatia noastra nu se vor misca, vom continua la infinit sa traim in aceasta mocirla politica pe care o vedem zilnic.

Joemaniax:
Idealul comun care ne strange – gasirea unei solutii pentru o problema care ne inghite pe toti: luam o tara ineficienta cu tot ce e in ea gaunos sau bun si o dorim a o face eficienta, curata, prospera si mandrie exemplara pentru alte neamuri sau urmasi. Motivatia este reala, exista. Poate doarme calcata in picioare de deznadejde.

Mihai Popa :
Partidele din România de azi nu sunt mânate în luptă de dorinţa acută pentru propăşirea Statului; pentru ele Statul reprezintă o resursă de înavuţire nu un scop iar partidul este mijlocul, unealta pentru exploatarea acestei resurse, proces în care sunt ignorate cu bună ştiinţă efectele distructive pe care această exploatare le aduce asupra Statului.

Costin Movila
Tuturor care suntem departe ne este greu sa ne acomodam cu ideea unei reveniri definitive acasa. Daca am reusi sa realizam acest lucru, daca am reusi sa facem o structura, o INSTITUTIE a revenirii pentru cei plecati care sa se ocupe cu acomodarea celor ce revin inapoi in RO (oportunitati de business, locuri de munca, asigurare / facilitatre pentru a gasii locuinte), situatia ar fi salvata din punct de vedere politic si economic, dar asa ceva nu se doreste de catre putere ca oamenii traiti in exterior ar veni cu un alt suflu democratic si cu un puternic spirit de initiativa civica, fapt care le-ar da lucrurile peste cap "agentilor de vanzari" din fruntea statului tocmiti de catre forurile mondiale sa vanda Romania! ......

PAUL EVERAC
In perioada antica sau medievala, incompetenta umana era sanctionata de structura economica a societatii: daca un taran era incompetent si nu dorea sa munceasca il astepta foamea cu sanse zero de a primi ajutor de stat. Astazi, pentru a evita probleme sociale masive, exista mecanisme care permit intretinerea unor turme intregi de persoane absolut neproductive pentru societate, intr-o stare care poate fi denumita “o semiexistenta”. Nu ar fi o situatie catastrofala daca indobitocirea populatiei nu ar fi fost intretinuta in mod intentionat. Natura umana, in acest caz, este inamicul cel mai mare al dezvoltarii societatii. Prin definitie, omului ii este mai simplu sa se apropie de starea unei vite bipede decat sa evolueze pentru a deveni un membru productiv si constient al societatii. Daca setea innascuta de indobitocire este sustinuta, prin media, de catre oligarhia care controleaza societatea, atunci procesul devine de neoprit. Cretinii sunt alegatorii preferati ai clasei politice din orice tara. Cretinii sunt manipulabili si pot fi condusi prin lozinci. Ei nu se obosesc sa analizeze situatia si “voteaza cu inima”, adica ghidandu-se dupa sugestiile inconstientului, care este usor manipulat de catre media. Este evident ca clasa politica actuala nu poate convietui cu o populatie care are si alte interese in afara de paine si manele. Din aceasta cauza, eforturile de informare si educare a populatiei intotdeauna au intampinat rezistenta acerba din partea establishment-ului politic.Daca societatea noastra isi continua calea involutiva, atunci intr-un timp relativ scurt vom ramane fara vreo sansa de a mai avea vreodata conducatori care sa trateze poporul cu macar un modicum de respect.In acest context, societatea noastra are o singura solutie. Natiunea trebuie sa inteleaga ca trebuie, din initiativa proprie, sa-si schimbe valorile si arhetipurile pe care le admira, pentru ca nimeni nu o va ajuta sa o faca. Este foarte complicat, dar este unica speranta pentru viitorul copiilor nostri. Cei constienti de situatie trebuie sa contribuie la informarea celor din jur si, poate, incetul cu incetul, vom reusi sa contribuim la marirea procentului de alegatori care rationeaza cu creierul, si nu cu instinctele primare.

Viorel-Vasile Tocan
 Asistăm la spectacolul penibil al unui preşedinte suspendat care, în postura actuală de simplu cetăţean dovedeşte că a controlat şi mai controlează încă instituţii principale ale unui stat aşa-zis de drept, în speranţa că se va salva pe el şi pe toţi cei care i-au făcut şi continuă să-i facă jocul.

Remus Radoiu
Solutii: sa nu ne lasam intimidati, sa continuam propaganda de la om la om, sa conducem prin puterea exemplului, sa le aratam tuturor din jurul nostru ca mai exista si altceva, si incet incet, chiar si cu cate un om pe zi, care sa deschida ochii la adevarata realitate vom invinge.

Lucian Ioan
Cea mai mare problema a omenirii in general si, in particular, a reprezentantilor speciei homo sapiens care traiesc in Romania este ca prostia nu doare. Daca prostia ar durea, evolutia societatii umane ar fi fost un proces mult mai simplu si confortabil. Paradoxal, dar structura societatii moderne conduce la crearea unei paturi intregi de oameni ale caror capacitati intelectuale sunt drastic limitate, iar perceptia lumii exterioare este limitata si se rezuma la niste franturi de propaganda mediatica pe care le baga in creier cu ajutorul programelor de stiri pe care le vizioneaza intre doua telenovele sau meciuri de fotbal.Cretinii sunt alegatorii preferati ai clasei politice din orice tara. Cretinii sunt manipulabili si pot fi condusi prin lozinci. Ei nu se obosesc sa analizeze situatia si “voteaza cu inima”, adica ghidandu-se dupa sugestiile inconstientului, care este usor manipulat de catre media. Este evident ca clasa politica actuala nu poate convietui cu o populatie care are si alte interese in afara de paine si manele. Din aceasta cauza, eforturile de informare si educare a populatiei intotdeauna au intampinat rezistenta acerba din partea establishment-ului politic.Orice truc al clasei politice tine si este interpretat ca o strategie deosebit de complexa pentru interesul si bunastarea comuna.

malin musatescu
vedem carcalacii justitiei colcăind ca şi cum cineva le-a pus insecticid pe antene şi microfoane. Pentru că asta e realitatea, nu dăm cu ochiul în găozul politicii române, ci într-un tomberon plin de gunoaie. Şi ceea ce ne învaţă zoaiele democraţiei româneşti este că degeaba ajungi la guvernare dacă nu ai slugile în funcţii la CSM, Parchet şi DNA. Pentru că hoţilor nu le este frică decât de dosare, preludiul prelungit al pârnăilor scurte.Nimic nu este întâmplător. Trecerea de la comunism la democraţie nu ar fi fost posibilă fără actul de tradăre al Securităţii ceauşiste la adresa Partidului Comunist. Ura populară faţă de Securitate şi comunism a făcut ca aceste două pelagre ale României moderne să lase puterea în mâinile artizanilor politicii cu aparenţă democratică. Adrian Năstase, în postura de premier cu puteri absolute, i-a călcat pe cap în numele partidului pe băieţii cu ochi albaştri, atunci când aceştia au vrut să pună umărul la clădirea capitalismului de la noi. Păi, tocmai din cauza asta, Adriene, Securitatea l-a dat jos pe Ceauşescu, pentru că pe de o parte se săturase să fie sluga activiştilor de partid, şi pe de altă parte pentru că nu avea dreptul să pună botul la caşcaval. Şi cine se pricepe mai bine la caşcaval decât baieţii care deţin informaţia? Adrian Năstase, sigur pe puterea eternă a partidului, neîmpărţind potul cu oamenii din Servicii, a făcut probabil cea mai mare greşeală din cariera sa politică, greşeala pe care celălalt pretendent la preşedinţia României în 2004 – Traian Băsescu – a speculat-o imediat. Spre deosebire de Emil Constantinescu, care pozase şi el în om de dreapta într-un peisaj politic suprasaturat de corupţia stângii aflate la putere, Băsescu a fost nu numai învingător în alegeri, ci şi alesul Serviciilor pentru a le reprezenta interesele financiare la nivelul puterii politice din România. Arestarea lui Năstase este simbolică pentru întreaga clasă politică dâmboviţeană, pentru că este semnalul dat de Servicii că ele conduc, nu partidul.Joaca de-a democraţia, de-a alternarea la putere se încheie odată cu instalarea lui Băsescu la Cotroceni. Băiat de spriţ, gagicar şi miştocar, acesta introduce în politica de la noi perversa lovitura golănească, care nu ţine cont de nimic, inclusiv de propriul partid. România este exemplul perfect de democraţie cu circuit închis, o ţară capitalistă în care sistemul de valori a fost creat artificial astfel încât supremaţia economică, financiară şi politică să fie doar pentru cei iniţiaţi, pentru ei, membrii din interiorul sistemului – informatori, securişti, nomenclaturişti, pupincurişti, rudele lor şi tot felul de interlopi meteoritici.  Vom asista la răfuieli de tip mafiot-instituţional, cu arestări, cu dosare secrete scoase în presă, cu defăimări. Sper ca imaginea băiatului acela cu faţă de autist, şeful ISPI Ilfov, care a început să alerge ca un idiot din faţa presei după ce a ieşit de la DNA, să fie leit motivul lunilor care vor urma. Sper să-i văd cum fug din faţa camerelor de filmat, din faţa microfoanelor. Să-i văd pe magistraţi cum se bagă cu schimbul la pârnaie, cum se târăsc parlamentarii prin tribunale, cum îşi confiscă averile, cum se dau în urmărire generală. Vreau să-i văd cum îşi dau cu dosarele de corupţie în cap, cum îşi deconspiră reciproc dosarele de ofiţeri de securitate şi de informatori, cum se dau în gât că sunt poponari. Vreau să-i văd terorizati de filaj, de interceptări telefonice, de microfoane şi de camere ascunse. Vreau să-i văd cum se denunţă unul pe celălalt, cum îşi pun ştreangul de gât, singuri, în podul vilei cu piscină. Cutia Pandorei a fost deschisă. Din acest moment alternanţa la putere va fi un adevărat spectacol. Dincolo de analizele jurnaliştilor mîncatori de căcat aflaţi cu simbrie într-o parte sau în alta a baricadei, să ştiţi că e bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana