luni, 20 august 2012

pulsul in virtual: 20 august


20august
gazeta romaneasca:
Abia a început luna august si românii plecaţi să îşi câştige traiul pe meleaguri străine au început să revinã pe plaiuri mioritice. Deşi nu vin la fel de încărcaţi cu daruri ca în anii trecuţi, căci pe fondul crizei financiare câştigurile lor sau micşorat considerabil, aceştia sunt nerăbdători să-şi revadă rudele şi să-şi petreacă concediul în staţiunile româneşti. Aglomeraţia de la vama Nădlac, pe unde au intrat în ţară în 10.500 de maşini în intervalul 4-5 august, este specifică primului weekend din luna august, când mulţi români care lucrează în străinătate revin în ţară pentru a-şi petrece concediile. Potrivit unui studiu realizat de Fundaţia Soros, în Europa lucrează în jur de trei milioane de români care trimit acasă zeci de milioane de euro pe an. La aceştia se adaugă zeci de mii de pensionari, cetăţeni români, care au ales să locuiască şi în ţară şi în străinătate.
Străzile României sunt iarăşi circulate de un număr mare de maşini cu numere străine, şi este abia începutul. Ca în fiecare an, în această lună, se întorc în oraş majoritatea concetăţenilor nostri plecaţi în Occident în căutarea unui trai mai bun. Alungaţi de realităţile sociale şi politice, aceştia nu au ezitat niciun moment să plece, deşi nu este un secret că românii sunt cei care îndeplinesc muncile grele, umilitoare şi prost plătite. Imposibilitatea de a se descurca într-un oraş cu o putere economică slabă şi speranţa că vor reuşi să le ofere copiilor lor o viată mai bunã decât cea pe care au avut-o ei, au deschis calea de multe ori spre drame, nefericire în multe familii, abandonul copiilor, înstrăinare şi dezrădăcinare. Este astfel perioada marilor revederi, când copiii lăsaţi în grija rudelor îşi reîntâlnesc părinţii, cei care ar fi trebuit să le fie alături în permanenţă, când tinerii îşi revăd bătrânii părinţi, obligaţi să se despartă din nou la sfârşitul lunii de singurul lor sprijin.

Tiberiu Kovacs
Romania nu exista ca stat iar puterea judecatoreasca este diriguita de cei mai mizerabili jurisit din univers. Imi este scirba de juristii din Romania care accepta asa ceva si imi este scirba de magistratii din romania care demonstreaza definitiv deasemenea ca sunt cei mai de seama criminali si teroristi.

Constantin Noica
"Visez o şcoală în care să nu se predea, la drept vorbind, nimic. Să trăieşti liniştit şi cuviincios, într-o margine de cetate, iar oamenii tineri, câţiva oameni tineri ai lumii, să vină acolo spre a se elibera de tirania profesoratului. Căci totul şi toţi dau lecţii. Totul trebuie învăţat pe din afară şi pe dinafară, iar singurul lucru care le e îngăduit din când în când e să pună întrebări. Dar
nu vedeţi că au şi ei de spus ceva, de mărturisit ceva? Şi nu vedeţi că noi nu avem întotdeauna ce să le spunem? Suntem doar mijlocitori între ei şi ei înşişi... Stări de spirit, asta trebuie dat altora; nu conţinuturi, nu sfaturi, nu învăţături. Filozofia ca donjuanism. Pe lângă ea, oamenii de specialitate fac simple căsnicii burgheze. Esenţialul e să cucereşti. Nu să accepţi. Nu să ştii.''-

Gabriel Garcia Marquez
Am învatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe vârful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este felul în care urci pantele abrupte spre vârf. Am învatat ca ori de câte ori un nou nascut prinde cu pumnul lui mic, pentru prima oara, degetul mare al tatalui sau, îl tine strâns pentru totdeauna. Am învatat ca doar un om are dreptul sa se mire când vede un om cazut, dar de fapt ar trebui sa întinda mâna sa-l ajute sa se ridice. Sunt o multime de alte lucruri pe care as putea sa le învat de la voi, desi, realmente, multe nu îmi mai vor servi la nimic, fiindca atunci când ma vor pune la pastrare în acea cutie eu voi fi murit deja.

Ioan Rosca
Daca toate initiativele, toate aceste fire, toate aceste nuclee ar intra in contact si ar forma o retea colaborativa, ar putea incepe ceva.... Cu grija sa nu se forteze prematur si fara tact consensuri si fuziuni, nu e neaparat nevoie sa ne contopim ca sa putem colabora. Nu ca ar fi rau, dar nu e posibil si ambitia de a ne unifica va infunda calea federarii in actiune. Important e ca am asistat de 22 de ani la nenumarate porniri la drum… si la nici o ajungere. Cine nu vrea sa inteleaga de ce, risca sa repete. Statistic.

Gabriela Craciunescu
Cei ce ne-au pacalit de 22 de ani sunt aia cu putere financiara care nu se vad prea mult. Politicienii sunt irelevanti, sunt pusi acolo doar sa ne dea impresia ca avem de unde alege. Nu avem. Aia cu bani trag sforile si iti spui io tie ca te pot cumpara si pe tine si pe mine, conform zicalei: orice om isi are pretul sau. Se pare ca cei ce tipa cel mai tare sunt aia pe care nu a incercat sa-i cumpere nimeni inca sau cei ce au fost cumparati pe bani grei si tipa contra plata. Da, exista si exceptii, oameni responsabili, dar tocmai pe astia vor sa ii dea jos cei ce au creat haosul 2012. Spre deosebire de comunism, democratia si statul de drept nu pot fi construite cu hei-rup pana te rup:-) Istoria, ca de obicei va inainta orbeste, dar zic io, de data asta va fi vai de orbi si de orbitori. Ignoranta nu e o scuza, iadul e pavat cu intentii bune, minunile nu sunt gratuite si daca sunt, dureaza doar 3 zile. De data asta va fi o schimbare de sistem, si ma mir ca postarile din grupul acesta (sau alte grupuri) care pun in discutie sistemul sau alternativele la el, sunt trecute cu vederea si lumea asta revolutionara e preocupata de inlocuirea oamenilor din actualul sistem. Si daca tot am ajuns aici, de ce nu am fi noi cei ce vor lua fraiele puterii? Da, asa fara sa stim nimic despre ce e in jur, de situatia geo-politica, fara sa vedem ca lumea inseamna relatii, ca noi reprezentam ceva doar prin prisma relatiilor. Un eu ce se sprijina pe un alt eu.

Alexandrinna Aianis
FSN s-a divizat in mai multe partide cu acelasi fel de statut. Argumente? traseismul, rotatia si modul cum au continuat sa jefuiasca, sa distruga, sa disponibilizeze in masa, sa impuna migratia, sa vanda ce nu le apartinea, sa ne faca datori prin imprumuturi fara ca noi sa fim consultati si de acord, sa cedeze suveranitatea Romaniei strainilor, sa scoata din tara aurul din visterie incepand cu closca cu puii de aur, sa extinda cimitirele si sa reduca spitalele si accesul fara stress la sistemul de sanatate, sa ne vanda, sa ne saraceasca, sa ne taie orice sperante, sa ne impoziteze si sa ne oprime prin tot felul de taxe, sa ne impuna iod in sare prin lege, sa ne otraveasca prin modificarile genetice ale fructelor si legumelor, codeus alimentarius in alimente... sa ne batjocoreasca, sa ne umileasca, pentru asta si pentru multe altele, toti trebuie sa pice in frunte cu basescu. Nu sunt fana nici unuia dintre cei care ne-au facut rau, nu sufar de masochism. Pe langa cei 22 de ani care ne-au fost furati, ni s-au furat in avans multi ani, zeci de ani, ani necesari refacerii tarii noastre mutilate. Nu am strans cureaua pana in 89 ca altii sa ne fure si niste corupti care s-au dovedit angajatii concernelor straine sa ne decida soarta transformandu-ne in sclavi, in roboti. Astea sunt motivele care ne indreptatesc sa ne unim. Fiecare persoana constienta, trebuie sa devina si sa ramana un roman responsabil, pentru binele lui si al generatiilor urmatoare! Unirea tuturor e unica speranta a romanilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana