joi, 23 august 2012

pulsul in virtual: 23 august




Maria Cozma
Am auzit un taran vorbind cu cineva pe trotuar : „M-am saturat sa vad numai din acei care nu gândesc!“ Realitatea României este cruda! Cetatenii români au fost transformati in rotite de trotineta, rulate în directia intereselor unor grupari politice mafiote, care au compromis Statul de drept, amplificând starea natiunii, traversata pe orizontala si verticala vietii sale de un fenomen social extrem de periculos, cel de non-drept, încalcându-se cu buna stinta drepturile fundamentale ale omului si Constitutia României. NIMENI nu a contestat structura non-democratica si anticostitutionala a formulei celor 9 judecatori ai Curtii Constitutionale Romane, numiti TOTI POLTIC si NICIUNUL INDEPENDENT, în timp ce TOTI JUDECATORII ar fi trebuit sa fie INDEPENDENTI. Caz în care nu se poate vorbi în Romania de independenta justitiei, cu atât mai mult ca toate institutiile aparatului de justitie au numiti sefii tot POLITIC, ceea ce exclude competenta dupa principiile democratice ale statului de drept puse in lumina de SEPARAREA PUTERILOR IN STAT si sa « garanteze » INDEPENDENTA JUSTITIEI.
Gilbert Dragos Dumitru
Problemele vin de la oamenii din conducere. De multe ori m-am intrebat cine e de vina: poporul sau conducatorii sai? Mult timp nu am putut raspunde acestei intrebari. Insa, in acelasi timp, observam ca sistemul actual are la baza (pe langa legi frumoase si filozofii pozitive) violenta de sus in jos. Violenta de sus in jos are ultimul cuvant in civilizatia umana, iar aceasta violenta are, ca prim simptom sau imediata expresie, nesimtirea, adica violenta finuta, lipsa de umanism ,care caracterizeaza viata noastra din momentul in care trebuie sa iti castigi painea. Acesta este lucrul de la care trebuie pornit: toti oamenii cu caracter violent, cu atitudine inumana trebuie scosi din structurile puterii si pusi in loc oameni cu idealuri umaniste.

Tiberiu Kovacs
Societatea este direct interesata in a selecta valoarea din sinul membrilor societatii. Criteriul prin care Statul Roman isi selecteaza valorile este nu numai imbecil, dar este mai mult decit deficitar ajungindu-se in final ca valorile determinate prin criteriile de selectie impuse de societatea romaneasca sa se apropie mai mult de antivaloare si ineficienta decit de valoarea general valabila, necesara intr-o societate in care conexiunile sociale se deruleaza cu o viteza ametitoare, in care vocatia este determinanta si absoluta, in defavoarea informatiei acumulate mimetic si mecanic, fara nici un rost. Orice informatie fara vizualizarea ei mentala si cu aplicare imediata in realitatea specifica profesiei este inutila si straina de scopul ei necesar. In acceptiunea Statului Roman, vocatia profesionala este abordata cu superficialitate iar acumularea exacerbata de informatie ramane fundamentala in selectia valorii individual – profesionale. Vocatia are in vedere acele calitati pur individuale, individual si natural dobindite, de a percepe si analiza realitatea imediata cu o rapiditate foarte mare determinind o capacitate de decizie la fel de rapida, asimilate prin vizualizarea lor materiala si empatica. Niciodata un om cu vocatie profesionala nu va putea sa treaca examenul actual de admitere in avocatura ori magistratura.In contrapondere, statul roman considera ca selectia valorii este fundamentata pe asimilarea cantitativa a informatiei, mimetic si mecanic. Selectia se bazeaza pe expunerea orala ori scrisa a acestor informatii fara a se verifica si capacitatea celui examinat, daca poate folosi informatiile dobindite la conexiuni specifice, aplicate la o cazuistica reala imediata. Un exemplu de imbecilitate monumentala este dovedita prin acei indivizi mimetici si formali care elaboreaza subiectele de admitere la Institutul National al Magistraturii, care impun, ca spete in examen, sentinte judecatoresti care trebuie analizate de catre candidat.

Constantin Ciobanu
In aceaste etapa, de HAOS INTRETINUT de catre cele doua retele FSN, este foarte greu de ''triat'' adevaratele initiative de cele false-fabricate de slugile obediente ale stapinilor uzurpatori... Noi, (G.I.N.T.A.), desfasuram o actiune de repertoriere a grupurilor antisistem, unele (GRUPURI) nu sint inca in stadiul ''copt''! Privilegiem in etapele de tatonare-decantare modul de activitate/actiune ''asincron'', ulterior cind ''LEBADA NEAGRA'' isi va face aparitia-, ne ''sincronizam'' actiunile! 'Orizontul de aşteptare este imens. Milioane de oameni, în ţara asta, aşteaptă un miracol care nu doar să scoată România din criză, ci şi să salveze de la anihilarea spirituală o naţiune care s-a pierdut pe sine însăşi.Daţi viaţă ideilor voastre. Îndrăzniţi! Şi nu-i lăsaţi pe politicienii ăştia cu IQ minoritar să ne mănânce şi ultima lebădă neagră a speranţei.  Practic, in acest moment, Romania este impartita in feude controlate de baronii din toate partidele si clientii lor. Intre partide si electorat clivajul este mai mare decat intre pamanteni si extraterestri, iar majoritatea romanilor ofteaza dupa comunism si nu sunt foarte siguri daca mai vor sau nu democratie, caci nu inteleg nimic din ea. Si nici nu e nimic de inteles din democratia romaneasca.  In acelasi timp, insa, in societate exista o uriasa asteptare si o tensiune pe masura.  Masa imensa de nehotarati si dezamagiti, mai bine de jumatate dintre romani, isi asteapta partidul si, mai ales, liderul.

Alexandrinna Aianis
visam, planificam, dorim se ne salvam tara, dar daca nu avansam, daca nu progresam si concret mergand unii catre altii, daca de la o zi la alta relatiile dintre noi raman in acelasi stadiu "de virtual" - mie personal incep sa imi cada bateriile si desi de 23 de ani ma lupt sa imi mentin spiritul nealterat, risc sa intru in depresie si sa ma retrag. Nu pot sa cred ca in cosmarul care sufoca Romania si pe romani, doar vorbim si stam pe loc. Care sa fie cauza? neincrederea? timpul? banii? orgoliile? nepasarea? ce asteptam? un miracol? sau orice am face este sortit inutilitatii?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana