vineri, 31 august 2012

pulsul in virtual: 31 august


31 AUGUST
Petru Creția
Omul mediocru e lipsit de noblețea vreunei dăruiri sau generozități, el își trăiește viața într-un chip meschin, neînsuflețit de nici un avânt. Meschine sunt și visele lui. Nu este în stare să fie măcar cu adevărat avar sau cu adevărat laș. Nu e nici măcar foarte prost și nu e niciodată un ticălos în toată legea. Și, pe de altă parte, se uită uimit sau chiar scandalizat la cei care nu sunt ca el și îi judecă în numele unor principii înguste, cel mai adesea niște triste prejudecăți, socotite de el, cu o îndărătnicie obtuză, drept infailibile. Vede necumpătare, nechibzuință, necugetare în orice act care trece de strâmtele hotare ale vieții și ale minții sale, iar marile pasiuni și marile pierzanii îl înspăimântă ca niște furtuni. În fața marilor idei, la care de fapt nu are acces, stă uneori perplex, dar cel mai adesea incredul și mefient, dacă nu chiar indignat. Iar când ceva din excelența lumii îi trezește totuși interesul sau curiozitatea, omul mediocru vrea să participe și el cumva, dar fără efort și fără risc, de la locul lui căldicel. De acolo poate să riște prin procură, asistând la performanțele vedetelor, ale atleților, ale golgheterilor și ale eroilor în general. Cu grijă să nu-l tragă vreun curent, să nu-și provoace vreo indigestie, să nu-și depășească bugetul bine socotit, să nu cumva să-i intre în casă și în viață insolitul și neliniștitorul. Dacă ar bate Dumnezeu la ușa lui, s-ar teme să-i deschidă...

Adrian Pop
Sa devenim ca albinele care zboara din floare in floare adunand nectarul din care face miere, sa devenim capabili sa luam tot ce este mai bun de la fiecare, pentru a reconstrui din temelii Romania ...si de ce nu, sa ajutam la renasterea intregii societati umane.

I.R.
Este inadmisibil sa permitem interzicerea ideilor care nu convin parazitilor nostri. Este foarte grav ca patriotismul sa fie penalizat, ca un partid sa fie haituit si interzis, numai pentru ca asa se da ordin.
Daca nu reactionati atunci cind politia politica securicomunista loveste o formatiune suparatoare pentru ea, sa nu va plingeti cind va va veni rindul.

Pena Nicolae
 Elementele care compun SISTEMUL sunt: INSTITUTII, OAMENI, REGULI. INSTITUTIILE le infiintezi dupa necesitati, OAMENII ii angajezi dupa pregatire, REGULILE... AICI ESTE HIBA ROMANIEI... LEGE ( DEX ) - ACT NORMATIV ... Adica REGULA care reglementeaza NORMALUL. O lege care nu reglementeaza normalul NU ESTE LEGE fiindca ea poate fi incalcata de toti indivizii societatii obisnuiti cu NORMALUL. Si astfel apare CORUPTIA, care este definita de catre DEX ca fiind ABATERE DE LA DATORIE, DE LA MORALITATE. Refuzul celor care elaboreaza legi tampite (ca si ei!) de a modifica regula respectiva, in asa fel incat ea sa reglementeze normalul, genereaza SANTAJUL. ASTFEL, LEGEA IDIOATA VICIAZA JUSTITIA, CA SI INTREAGA SOCIETATE. TOTUL PORNESTE DE LA REGULI. TREBUIE DENUNTAT SISTEMUL.

Adrian Didovici
Ati observat? Noi, romanii, nu suntem o populatie in crescendo. Noi nu ocupam fiecare treapta a scarii sociale. Acum cativa ani mi-am dat seama cat de putini suntem cei care ne recunoastem intre noi. Din haine, din privire, din politete, din inteligenta, din incaltaminte, din masina, din mesajul de pe tricou sau geanta, din stickerul de pe laptop, din soneria telefonului, din cartea de pe masa, din felul in care mancam, dintr-o detasare aproape obligata de restul. Dupa atatia ani in care ocupatia m-a obligat sa fiu atent la asta va pot spune un crunt adevar. Suntem putini si suntem distrusi. Ne stim. Suntem cei care citim macar laureatii Nobel. Suntem cei care ne miram, in sala de cinema, cat de putini ne uitam la un film bun. Suntem cei care ne anuntam ca a aparut un documentar interesant. Suntem cei care ne alegem cu grija muzica din masina. Suntem cei care nu ne imbracam ca acum zeci de ani. Suntem cei care mancam in locuri civilizate. Suntem cei care vorbim corect romaneste. Suntem cei care mergem la festivaluri, de muzica, de teatru, culinare. Suntem cei care, din cand in cand, aderam la cauze nobile si nerambursabile. Dar suntem si cei putini. Suntem si cei deranjati de nunta care blocheaza strada, de semnele obscene facute din spatele parbrizelor cu multe cruci, de urletele vecinilor, fie ei de bloc sau de terasa. Suntem cei nereprezentati politic. Suntem cei care tac stingheriti in parc, langa familia numeroasa si mult prea vocala imbracata in maieu. Suntem cei umiliti de functionarii cu al caror ton nu suntem obisnuiti. Suntem cei care muncim sub presiuni mult prea mari. Suntem cei extenuati pentru ca ne incapatanam sa ne dorim sa traim normal. Suntem cei violati vizual de culorile blocurilor si afisele lipite stramb. Suntem cei pe care ultimii saptezeci de ani i-au facut neincrezatori in copii, iubire, bunatate, echilibru. Suntem cei pe care viitorii cincizeci de ani ii ameninta cu extinctia. Nu. Noi nu suntem o populatie in crescendo, poate, daca nu ne recunoastem la timp, doar in degrade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana