sâmbătă, 1 septembrie 2012

pulsul in virtual: 1 septembrie



Tiberiu Chirila
Daca o miscare este anti-sistem, automat trebuie sa ofere o alternativa, altfel nu are sens. O alternativa reprezinta un nou mod de a aborda lucrurile, un mod ce poate rezolva problemele vechiului sistem. Asta impune si un nou set de valori. Revolutiile de pana acum fost niste revolutii ale sangelui, duse cu pretul vietii impotriva cuiva. Eu vreau o revolutie a gandului dusa pe cale pasnica pentru ceva. Un om poate fi corupt sau santajat, insa o idee este incoruptibila.Un om poate fi omorat, insa o idee este nemuritoare.

Ioan Rosca
Fac precizarea ca daca as mai dori sa ma implic in arena, nu as mai avea incredere decit intr-o miscare cu initiativa distribuita, in care nimeni nu e de neinlocuit, nu exista un personaj central de care sa depinda totul, ci este pusa la punct o retea crescatoare de persoane de buna calitate care se respecta si completeaza, colaboreaza creativ in baza unui proiect coerent care impune logica organizarii, astfel incit sa existe solutii de schimb pentru orice defectiune, inclusiv in cazul in care un co-lider e doborit, renunta sau tradeaza. Numai daca as vedea ca sintem suficient de multi m-as inhama la a ridica bolovanul. Impreuna cu colegi de cauza care sa ma trateze ca frate. Nu simt nevoia nici de sefi care sa ma lumineze, nici de subalterni care sa ma asculte ci de coechipieri cit mai valorosi posibili.
Adevarul e ca nu avem explicatii cit de cit plauzibile pentru prabusirea colosului concentrationar comunist. Tezele vehiculate de banalisti si propagandisti, cum ar fi aceea ca popoarele subjugate si-au amintit fulgerator de nevoia de libertate (dupa decenii de domesticire), sau ca economia comunista nu mai rezista (ca si cum tarile respective, trecute la capitalism, ar evita acum revolutiile pentru ca ar duce-o mai bine) sau ca serviciile secrete occidentale au dinamitat lagarul, sau ca securicomunistii si-au planuit privatizarea- sint ridicole, daca nu chiar suspecte. Fenomenul geopolitic atit de miserios pe care l-am trait (observat, suportat) devine insa firesc, logic, usor explicabil, daca admitem o ipoteza greu de verificat, pe care sintem continuu indemnati sa o respingem, ca "teorie a conspiratiei". Si anume ca, in spatele puterilor vizibile, aflate in confruntare sau colaborare controlata , se afla o megaputere oculta, care dirijeaza conducatorii natiunilor, din spatele scenei si face ingineria istoriei. Astfel se poate intelege cum de a putut ceda atita teren, fara lupta, monstrul kagebist. Daca lideri din URSS, SUA, Europa, asculta de o comanda unica, centrala sau distribuita, atunci e posibil ca sa asistam la rasturnari de situatie, inexplicabile in cadrul realitatilor aparente.

Adrian Pop
Oamenii sunt vulnerabili, pentru ca dorm in proportie de 99,99..99 %....

Gilbert Dragos Dumitru
E simplu si usor sa ne uitam la Ei ce fac. Nimic mai simplu si mai usor. Tot timpul vom avea ce vedea sau de ce ne vaicari. Pentru ca Ei actioneaza. Noi insa nu. Si singurul lucru pe care trebuie sa il facem este sa ne unim pe baza unor principii simple si usor de inteles.

anoniM2
S-a adus de nenumarate ori aspectul "organizatiilor oculte", din care ar face parte tot felul de piese ale jocului, in frunte cu TB. Ca membru al unui astfel de ordin, si cu o mica dar rezonabila experienta si cumul de functii (la nivel de organizatie de baza, sa zicem) lucrurile mi se par mult mai simple. Cand avem un ordin al carui membri se considera mai in gluma (mai in serios!) etilisti; cand avem un ordin al carui membri nu se sfiesc sa se ia parte in parte si sa-si dea "lovituri de stat" in mod constant (vezi ultima scoatere pe linie moarta a lui CV de la BZ - un traseist de vaza, atat politic cat si cu buletinul); cand avem un ordin la care IQ-ul mediu (incluzand meveii') bate spre doua cifre si nu e compensat decat de gustul de putere (care o fi ca nu stiu, ca nu-i mare diferenta intre ei si un presedinte de asociatie de bloc) si de frustrarile de familisti ratati pe care le au, de la etajul trei in sus, cam toti (ca altfel nu-si permiteau sa aloce atata timp); si in fine, cand apartenenta la ordin, insigna de la rever, paramentele si balurile si cuvantarile sforaitoare nu sunt decat niste triste surogate pt deficienta in anumite organe. Nu e mai simplu atunci sa presupunem ca varianta scurta - o mana de oameni pt care puterea e scopul, se bat pe burta pt scop "no matter the costs", strict intru atingerea intereselor meschine care din pacate nu sar de derivate si multiplicate de - casa, masina, dusmanii, functia - e cea corecta, decat sa ne imaginam scenarii care mai de care mai apocaliptice? Nu de alta, dar nici prin ograzile altora nu-i mai roz, ce-i drept acolo se joaca biliard in loc de tras la masea, dar asta probabil tine de cultura locala.

Zona de Foc
Devine cu adevarat puternic cel care nu are nimic de pierdut

Adrian Didovici
Reproducerea și supraviețuirea sunt singurele cerințe ale corpului, depinde de fiecare dacă vrea sau nu să țină cont de ele. Celalalte dorințe ale tale ți-au fost implementate de către societatea în care ai crescut, însă tu hotărăști ce anume vrei mai departe. Odată ce îți pui speranțele și încrederea într-o autoritate religioasa, în vreun sfânt, maestru sau alt guru, atunci vei rămâne blocat în matrița lui. Vei fi de mâna a doua, un fals, iar ceea ce vrea el devine ceea ce vrei tu. Cel mai important lucru e : Ce anume vrei (TU)?

Danut Belu
Un om calatoreste pe drumul fericirii... si gaseste un suflet... si spune in gand : "n-am nevoie de tine frate, eu am RATIUNE!" ... mai incolo gaseste o lacrima de roua si o picatura de poezie... si la fel se leapada de sublim, de frumos... afirmand ca are RATIUNE si ii ajunge... spre sfarsitul drumului gaseste DEMINITATE, IUBIRE, VESNICIE, MANTUIRE... si spre mirarea noastra ... iarasi afirma sus si tare: "nu-mi trebuie mie aceste fleacuri, eu am RATIUNE... sunt supra-om..."  Acesta este omul recent... pune accent exclusiv pe RATIUNE (divinizand ratiunea si intelectul) , insa din pacate fara Credinta, fara Dumnezeu (ne spune Petre Tutea) omul devine un biet animal rational care vine de nicaieri si merge spre nicaieri...

Codruta Terbea
doresc o uniune europeana nu fondata pe baze economice cu scopul de a hegemoniza pe cei slabi, care sa respecte biodiversitatea si cultura fiecarui stat, care sa nu impuna celorlalti ce e just in materie de legi si e nu e, care nu uniformizeaza si standardizeaza totul doar pentru a impune mai bine ce trebuie consumat si mai ales ce trebuie sa dispara... state ca al nostru au in jurul lor un lat din ce in ce mai strans de catre parghiile economice si legislative administrate de FMI prin marile puteri care au fost un fel de miraj pentru cei multi, un vis din care ne vom trezi (daca) gata legati.. .pentru foarte mult timp

Iulian Dumitrascu
Nu suntem sănătoşi la cap! Nu mai e timp să se trezească nimeni: ori te mişti acum ori mori.

Iulian Pavel
Erori, greseli.. unii invata, unii, nu noi?

Koles Attila
Da, avem un dezastru in urma celor 256 si ceilalti citeva mii de asa zisi ,,OAMENI DE AFACERI " crescuti timp de 22 de ani si eruditi ai unei generatii provenite din spalarea pe creier timp de 50 de ani prin comunism, Ne imbatam cu apa rece si spunem ca ei sint de vina. nu, vinovatii principali sintem noi pentru ca i-am lasat, ii lasam si ii crestem. politica lor e banul si puterea, putere prin care cistiga tot bani, omul la ei nu conteaza.  tin sa va anunt ca urmatoarea etapa apoliticii romanestii va fii reinventarea sclaviei moderne, da, o sclavie in care nu mai conteaza ce om esti, o sclavie in care conteaza cit de bine te descurci  in ,, AFACERI " , da, ei au ajuns atit de puternici in 22 de ani incit nu mai pot fii doboriti, ne imbatam cu apa rece atunci cind gindim ca lepra comunista mai poate fii vindecata, ea a intrat in gene si la stranepotii nostri. Deci va mai spun odata: ei sint vinovati, dar cel mai vinovati sintem noi, care, de fiecare data am iertat , ne-am uitat la ceea ce fac si am zis ca las', ca poate urmatorii vor fii mai buni... Ei sintem niste fraieri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana