duminică, 25 decembrie 2016

INCA UN ARGUMENT PENTRU LEGIFERAREA VENITULUI NECONDITIONAT DE SUPRAVIETUIRE.



Florescu Marilena: istoria a demonstrat ca toti marii filozofi si in genere oamenii care au lasat in urma lor expresii ale gindirii, au avut burtile pline. E logic. Omul sarac nu are timp de gindire, el lupta pentru supravietuire. Uite un ex.....noi in socialism. Toti aveam cele necesare corpului, fara stresul luptei supravietuirii, asa am reusit sa fim o societate inteligenta, culta destul de mult. Aveam timp de noi. Omul care nu are grija zilei de miine, isi dezvolta intelectul. Daca e sa aleg, aleg o societate unde totul e asigurat pentru a da o sansa fiecaruia sa se dezvolte, pentru ca una saraca nu va genera decit oameni cu un nivel f. jos.

COMENTARII:

Lenuta Lenuta: Nici o societate nu dorește ca tu să devii înțelept! Aceasta este împotriva "investiției" oricărei societăți. Dacă oamenii ar fi înțelepți nu ar mai putea fi exploatați. Dacă sunt inteligenți nu mai pot fi subjugați. Nu mai pot fi forțați să participe într-o viață "mecanică"...trăind ca niște roboți. Se vor manifesta. Își vor manifesta individualitatea. Vor fi permanent înconjurați de un spectru al rebeliunii. Vor dori să trăiască în libertate. Libertatea vine odată cu înțelepciunea. DAR NICI O SOCIETATE NU DOREȘTE CA OAMENII SĂ FIE LIBERI !!! De fapt, un om înțelept este precum un foc, precum un leu...O FLACĂRĂ ! Nu-și va putea vinde viața. Nu-i va mai putea servii. VA PREFERA SĂ MOARĂ DECÂT SĂ FIE UN SCLAV ! Osho.


Gorge Tati  Ar trebui sa invatam ca toate bogatiile tarii sant ale poporului si REPREZINTA DREPTUL LA VIATA IN SITUATII DE URGENTA ! Aceasta bogatie trebuie sa fie garantia, nu dezmatul jefuitorilor !

Doru Georgescu: Las-o balta.

Gorge Tati: De sa lasam,, balta'' in sufletele noastre?

Nicolae Tudor: Din exploatarea bogatiilor naturale ale tarii si reducerea aparatului administrativ (care formeaza a doua Romanie, A LOR!), dublata de o conducere responsabila si iubitoare de popor (azi conducatorii statului doar fura banii din sacul comun si nu mai au responsabilitati de gestionare a economiei, ca in comunism), se poate asigura supravietuirea romanilor prin redistribuirea partiala a veniturilor sub forma unor rente viagere care sa asigure supravietuirea, urmand ca, pentru confort sporit, vicii si capricii, fiinta umana sa munceasca creator.

Doru Georgescu: Venitul minim garantat este individualist, pozitia ta este colectivista, asadar totalitara.

Gorge Tati: Dupa tine, tot ce reprezinta in favoarea celor multi, inseamna regim totalitar?

Doru Georgescu: Afirmatia ca doresti puterea pentru tine, fiindca te intereseaza binele celor multi, e penibila.

Florinel Voicu:  Intelepciunea nu s-a ridicat niciodata de la burtile pline ! Dupa cum si majoritatea marilor genii s-au ridicat din saracie ! Societatea pe care o doriti dumneavoastra nu exista pe pamant! Deci mai aveti putin de asteptat, pana ce va veti fi terminat evolutia dvs in aceasta viata! Iar la vremuri de restriste si de mari catastrofe, cei ce au luptat pentru supravietuire la vremuri bune, vor avea puterea sa supravietuiasca si la vremuri grele! Pentru a supravietuii, nu ai nevoie numai de maini si picioare, ci, in primul si primul rand, ai nevoie de creier ! Se stie clar, si e demonstrat de stiinta, caci toti cei ce lupta pentru supravietuire sunt mult mai inteligenti decat restul! La fel este si la animale ! Este un lucru natural ! Omul a ajuns sa evolueze datorita luptei sale ptr supravietuire. Altfel, creierul va intra intr-o stare de lancezeala, omul avand totul la nas!

Nicolae Tudor: Dezvoltarea anapoda a vietii este explicabila, daca ne gandim ca am avut initial o lupta animalica si, de la un timp, cam de la infiintarea Statului, o lupta intre elita si omul apropiat de conditia animalica, avand-o castigatoare pe elita prin exploatarea celor multi la nivelul supravietuirii, cat sa fii necesar sa fii vita de povara. "A treia cale" vine de pe pozitia iubirii intregii suflari umane, care are dreptul la supravietuire ( printr-o redistribuire a pamantului, fara ca acesta sa mai poata fi instrainat, sau acordarea unui venit neconditionat care sa asigure mentinerea vietii, ca proprietar al creatiilor divine si fratie intre oamenii-creatii) si egalitate. Munca fizica il dezvolta pe om fizic. Evolutia se face prin spirit. Pentru ca aceasta sa se intample este nevoie de timp si activitate creatoare.

Florinel Voicu: Pentru o minte sanatoasa si plina de intelepciune, e nevoie de un corp sanatos ! Sclavia e una, iar munca, pentru a-ti intretine familia si sufletul, citind si invatand, trecand prin rele si bune, reprezinta altceva! Elitele exista datorita coruptiei si coruptibilitatii umane! Multi au cunoscut aceste elite si le-au vazut in plina desfasurare, dar nimeni nu a facut nimic pentru a le opri. Asa a vrut Dumnezeu ! "Pana cele scrise nu vor trece, nimic nu va trece !" Omul e prea mic, fara Dumnezeu! Cand omul va fi evoluat spiritual si se va intoarce cu mintea si spiritul alaturi de creatorul sau, atunci vei vedea ce-ti doresti dumneata! Pana atunci, insa, mai avem de tras !!! Si eu tare mi-as dori ceea ce dvs va doriti ! Dar, cu mila Lui Dumnezeu si prin indreptarea si evolutia mea spirituala , sper sa ajung si eu vreodata sa traiesc in acea societate… divina !

Nicolae Tudor: Daca sunteti grabit sa traiti intr-o „societate divina”, nu trebuie decat sa intrati in echipa care duce aceasta lupta si… schimbarea lumii se poate obtine cel mai repede in 10 (zece) zile!

Florinel Voicu: Crezi ?!

Doru Georgescu: Elitele exista fiindca le creeaza oamenii.

Florinel Voicu: Si cu DDR vrei sa schimbi omenirea in 10 zile ?! Hahahaaaa..... Si eu eram adeptul acesteia, dar am inteles, pentru ca imi cunosc poporul, ca in Ro asa ceva nu se va putea! Si nu se va putea, pentru ca romanii nu vor libertate, nu vor sa-si asume raspunderi! De sute de ani altii hotarasc pentru ei!

Nicolae Tudor Da. Trebuie numai ca si dv sa vreti aceasta si sa munciti 10 zile pentru a pune in practica aceasta idee.

Florinel Voicu: In zece zile sa punem in practica ideea s-au democratia directa in Romania? Cam ce as putea eu ca persoana sa fac pentru DDR, cand acestui partid nici macar nu i s-a dat dreptul de participare la alegeri, acesta neaflandu-se pe buletinele de vot? Din aceasta cauza eu personal nu am participat la votare! Caci pur si simplu nu am avut cu cine vota ! Iar eu nu votez criminali, fraudatori si tradatori de tara! Pentru a implementa democratia directa in Ro, in primul rand trebuie trebuie trimisi acasa si pe la puscarie actualii politicieni si construit sistemul de la 0, intr-un sistem adevarat de democratie directa ! Asa ceva nu se poate face in zece zile, decat cu armata!!!

Nicolae Tudor: Eu sustin democratia directa pentru probabilitatea de a introduce venitul neconditionat de supravietuire. Dl Dorin Farca este un om de toata isprava. Dar eu, cu mai bine de 6 ani in urma, am initiat Partidul A TREIA CALE. Nu am facut demersuri sa ajungem la tribunal cu inscrierea si sa participam la alegeri, fiindca nu am avut liderii minim necesari pentru a inrola saracimea si a si castiga alegerile. „A treia cale” nu se bate pentru 0,5%, nici pentru 5%, nici pentru 50%. „A treia cale” vrea sa schimbe din temelii lumea cea stramb alcatuita. Pentru aceasta are un statut special, care ofera o altfel de organizare, pur democratica. In „a treia cale”, de exemplu, Nicolae Tudor este ultimul din rand, nu candideaza la nimic, nu vrea nimic pentru el, doar se sacrifica.

Florinel Voicu: De ce nu ramaneti sa luptati alaturi de Dorin Farca ?! Stiti de ce va intreb ? Caci cu inca doua partide in plus la alegerile viitoare, electoratul va fi atat de divizat, incat tot PSD sau PNL-eul, s-au cine stie ce alianta de-a lor va castiga si acele alegeri, pentru ca eu cred ca sunteti constient ca sistemul lor de manipulare functioneaza ca la carte! Sa nu mai spun cel de diversiune si frauda! Pentru a schimba ceva trebuie unitate! Acum si Berenghi isi va infiinta un partid si inca un alt patriot vrea la fel !!!
Toate aceste probleme ii avantajeaza enorm pe manipulatorii poporului roman! Se stie doar de veacuri ; "Divide et impera", functioneaza in Ro, mai bine ca oriunde in lume !!!

Nicolae Tudor: Am solicitat o alianta cu DDR pe problema venitului de supravietuire, dar aceasta problema nu este adoptata la nivel oficial pentru ca liderii au opinii diferite. Avem timp pana la alegerile urmatoare. Eu am toata deschiderea, numai ca liderii diferitelor idei care se pot transforma in nou partid se cred in posesia adevarului absolut. „A treia cale” ofera o directie filozofica buna, nu doar cateva idei punctuale. „A treia cale” este receptiva la idei noi, nu invita intr-o structura organizata, ci, democratic, oricine poate conduce partidul din clipa urmatoare aderarii la partid. Romanii nu prea vor sa o ia de la firul ierbii, vor un partid cu structuri in toata tara, acces la televiziuni si plata grasa pentru ca ei decid sa ia loc pe un scaun. Imi trebuie 10 oameni care sa fie doar inteligenti si sa se implice. Ce sa faca ei si cum se poate obtine o victorie nationala in minim 10 zile este o tema discutabila doar in privat.

Doru Georgescu: Nicolae Tudor, dar dv. vreti sa o luati de la firul ierbii? Iata propunerea mea de program politic:

Cind unul dintre noi are o problema de rezolvat cauta ajutorul unui om puternic. Daca ai nevoie sa iti aperi proprietatea depinzi de ofiterul de politie al circumscriptiei tale sau de un avocat, daca vrei sa iti deschizi o firma depinzi de nenumarati functionari de stat, daca vrei sa te angajezi depinzi de oameni cu influenta care controleaza activitatea economica samd. Acesti oameni aflati in pozitii de putere pot face decizii care te privesc direct. Ei se folosesc de aceasta putere pentru a-ti cere bani, pentru a selecta in serviciile lor pe cei servili, pentru a-si intari puterea proprie abuziva asupra altor oameni. Acesti oameni aflati in pozitii de putere depind de alti oameni aflati in pozitii de putere. Astfel, daca ar incepe sa-si faca treaba potrivit legii si-ar pierde curind pozitia in favoarea altui om mai corupt care serveste mai bine interesele omului puternic de deasupra. Aceasta situatie defineste o societate integrata vertical, in care relatiile patron - client sint mai puternice decit relatiile intre egali.
Solutia este sa ne rezolvam problemele noi insine, schimbind structura sociala intr-una integrata orizontal, in care relatiile intre egali sint mai puternice decit cele de tip patron - client. Aceasta strategie a dus la succesul Occidentului si mi-e teama ca este singura solutie pentru ca sa putem avea o viata decenta. Acest lucru este posibil numai prin cooperarea cu egalii nostri. Comunitatea trebuie sa ofere siguranta individului in fata accidentelor vietii si a abuzului oamenilor puternici. Aceasta cere efort, intilniri regulate intre membrii comunitatii, monitorizarea continua a activitatii puterii (primarie, parlament, guvern, ...), cunoasterea unor detalii relevante pentru viata publica (legi, pretul asfaltului samd), si chiar contributii financiare (ajutorarea unui om abuzat de putere prin plata avocatului, campanii publice pentru teme care privesc mai multi oameni si chiar ajutarea saracilor astfel incit sa nu depinda de puterea centrala ci de comunitate, chiar daca primesc banii de la stat). Pentru ca oamenii sa accepte sa faca acest efort ei trebuie sa vada rezultatele in scurt timp. Sugestia mea este sa atacam coruptia uriasa de la nivel local. Viata noastra de fiecare zi este un iad din cauza felului in care este administrat cartierul in care locuim. Poluarea este maxima (nu costa nimic sa otravesti aerul). Strazile sint blocate de masini, gunoaie si orice altceva (nu costa nimic sa depozitezi ce vrei unde vrei). Comertul ofera calitate minima la preturi maxime, datorita coruptiei, taxelor uriase si piedicilor absurde de tot felul. Toate acestea nu sint intimplatoare. Ele ajuta puterea sa isi controleze supusii tinindu-i saraci, lipsiti de initiativa in afaceri, complet dependenti de functionarul de stat. Propun sa incercam sa cointeresam cit mai multi proprietari de mici afaceri dintre cei care ar prefera un comert corect mafiei pe care o servesc acum. Acesti oameni sint in prima linie a conflictului dintre societate si putere, si nu intimplator: ei fac banii. In Occident, acesti mici intreprinzatori au generat bunastarea. Ei produc peste jumatate din produsul intern brut. Ei sint cei mai deschisi la inovatie. Mai important, ei reusesc sa controleze puterea astfel incit afacerile lor sa mearga. Deoarece sint aproape de strada nu isi permit sa iroseasca milioane mergind impotriva preferintelor clientilor. Sint mai cu picioarele pe pamint. Deoarece sint multi, au trebuit sa sustina egalitatea in fata legii. Deoarece sint mici, au trebuit sa sustina politici economice corecte, care au cauzat bunastare. Primul ministru si-a permis sa inchida Oltchimul, bacanul nu-si permite sa-si inchida magazinul nici macar 3 ore. Mafia se bazeaza pe banii furati de la acesti oameni. Asadar propun sa incercam, daca e posibil, sa convingem micii intreprinzatori sa se uneasca intr-o asociatie profesionala care sa pistoneze primaria si guvernul sa-i lase sa faca afaceri. Daca am reusi sa reprezentam interesele acestor oameni, am avea produse bune la preturi mici, am putea sa ne deschidem firme fara acceptul mafiei, am putea sa ne alegem furnizorii de produse conform intereselor noastre. Cel mai important, bunastarea noastra ar depinde de comunitatea noastra. Si mafia ar fi mult mai saraca.
Puteti sa propuneti si alte solutii, alte strategii care sa recompenseze pe cei care contribuie la binele comun. Dar va atrag atentia asupra urmatoarelor:
1. Banii conteaza. E mai greu sa motivezi oamenii sa sustina democratia directa, care de fapt cere mai multa munca din partea lor, chiar daca pina la urma i-ar rasplati cu virf si indesat, decit sa ii motivezi sa isi permita mincare mai buna si mai ieftina;
2. Timpul e scurt. In opinia mea, trebuie sa incercam acum, nu peste 10 ani. Ineficienta societatii noastre cauzeaza saracie si distrugerea ecosistemului. Situatia nu este stabila. Tehnologia formidabil de puternica pe care o avem este o unealta care va fi folosita sau pentru intarirea mizeriei si sclaviei sau pentru bunastarea noastra;
3. Ceea ce spun in primele doua paragrafe nu este din imaginatia mea, ci reprezinta rezultatul a decenii de cercetare practica a unor virfuri din domeniul sociologiei, in Occident, incepind in anii 1970 (R. D. Putnam, Robert Leonardi, Raffaella Y. Nanetti, Cum funcţionează democraţia?, Editura Polirom, Iaşi, Bucureşti, 2001). Nu veti scapa de acest adevar dind clic in alta parte.
Ca sa intelegeti cu ce ne confruntam voi comenta pe scurt transportul in comun din Bucuresti. Transportul este esential pentru economie. Daca este ineficient, afaceri nu vor mai avea loc, someri nu-si vor mai gasi de lucru, bani si vieti se vor pierde. In plus, poluarea cumplita a aerului din Bucuresti i se datoreaza. Autobuzele polueaza mai rau decit orice automobil privat. (In Occident, transportul in comun este cel mai putin poluant, pentru ca e controlat de primarie si solutiile tehnologice nepoluante sint usor de aplicat: alimentarea la capat, viteza redusa permit orice solutie, ca biogaz sau electricitate.) Traficul este infernal fiindca toti cei care pot scapa de transportul in comun folosindu-si masina proprie, o fac. Asta creste poluarea. Pretul de 1,3 lei nu e limitat de costuri, ci de taxiuri. Trei persoane care traverseaza centrul (transportul in comun nu traverseaza centrul, trebuie sa schimbi) ies mai ieftin cu taxiul decit cu RATB-ul. Pretul real al unei calatorii este 12 lei. (L-am aflat de curind de la TV. Sper ca stati pe scaun.) Diferenta de la 1,3 lei la 12 lei o platim noi, prin taxe si subventii. Taxiurile nu sint subventionate in nici un fel. De aceea, estimez pretul corect al unei calatorii cu transportul in comun la 50 - 75 de bani. O asemenea tilharie este posibila numai datorita faptului ca RATB are un monopol aparat prin lege. Aceasta inseamna ca nici o alta firma nu poate oferi transport in comun in Bucuresti. Aceasta lege este aparata de politisti si judecatori platiti de noi. Bucurestiul este un oras industrial cu ~ 3 milioane de locuitori. Estimez ca se fac ~ 1 milion de calatorii in fiecare zi de lucru, adica 0,5 milioane de oameni se duc la slujba. Asta inseamna ca se fura cam 10 milioane de lei sau 2 milioane de euro pe zi. Desigur ca acesti bani sint impartiti intre nepoti cu slujbe bune, dar multi se duc la centru. Centrul poate fi la guvern, care de altfel furnizeaza banii de subventii, deci stie de ei, dar exista centre si la Bruxelles sau la Washington, dupa cum ne-a aratat, de exemplu, dosarul Microsoft. Pentru acesti bani se omoara: http://doru001.blogspot.ro/2006/05/magaria-maxi-taxi-urilor-2.html. Cred ca e si vina noastra. O piata libera ar fi scazut profitul aproape de zero si ar fi crescut calitatea serviciilor. Nu trebuie decit abrogata o lege criminala.
Diversiuni:
Exista un mare numar de diversiuni in spatiul public. Ele ascund solutia simpla pe care o sustin eu.
1. Sa lasam guvernarea specialistilor.
Nu e posibil. Daca nu ne informam si nu ne controlam guvernele sau societatea in mod direct nu avem nici o sansa. Nimeni niciodata nu ne va reprezenta interesele, asa cum explic in primul paragraf.
2. Sa nu intervenim in justitie.
Daca procesele nu sint publice si nu vedem dosarele atunci coruptia va fi libera si justitia va ramine pentru noi un domeniu opac si de temut. Nu intimplator procesele sint publice in orice democratie. Avem datoria de cetateni sa comentam asupra hotaririlor judecatoresti pe baza dosarelor cu probe care trebuie sa fie publice.
3. Daca nu ingenunchezi in fata cateilor lui Daniel nu esti crestin.
Din contra, daca nu spui adevarul in fata abuzurilor acestor farisei nu esti crestin. Nu ma-ndoiesc ca l-ar crucifica din nou daca ar pune mina pe el. Nimic din ce spun acesti religiosi nu e crestin. Iisus a spus sa ne iubim intre noi, sa ne ajutam, sa ne vedem birna din ochiul nostru si nu paiul din ochiul altuia, sa intoarcem si celalalt obraz. Religiosii vor sa inchida homosexualii, se bucura de moartea unor tineri pentru ca ascultau rock. Iisus era complet impotriva autoritatii, religiosii nu stiu decit de sclavie.
4. Pericolul islamic.
Acesta nu este un pericol religios, ci un pericol de saracie si nedreptate. Migrantii vin pentru ca vor sa se integreze. Vor sa traiasca in Vest. Priviti argumentele:
a) De ce imamii nu protesteaza impotriva atacurilor teroriste.
Pentru ca ei traiesc din acest obscurantism. Exact la fel ca Daniel. Ati vazut un preot crestin protestind impotriva nenumaratelor crime ale bisericilor crestine? Macar sa nu sustina genocidul din Kosovo?
Singurii care protesteaza sint intelectualii umanisti, atit in lumea crestina, cit si in cea islamica. Dar in cea islamica acesti intelectuali isi risca cu adevarat viata. Campania islamofoba are ca scop tocmai impiedicarea cooperarii intre culturi.
b) Cum este posibil sa existe Statul Islamic? Toate tarile invecinate le sint ostile si ii bombardeaza. Totusi, ei fac bani din exportul de petrol! Stiti cit de usor este sa bombardezi o sonda sau macar un transport de petrol? Cine il cumpara? Cine le vinde arme? Rusii? Nu cred. Mi-e teama ca tarile NATO. Daca asta nu va face sa va ginditi putin atunci imi pare rau.
c) Populatia islamica din Franta este mare din cauza ca au avut colonii islamice. La noi, care am fost colonie turca, sint mai putini musulmani.
d) Islamul a devenit o problema si datorita politicii europene in nordul Africii. Ceea ce s-a intimplat in Libia, mai ales, nu are scuze. Este o zona incredibil de bogata. Era suficient sa le asiguram securitatea si sa facem afaceri cu ei ca sa avem aliati civilizati in acea zona.
5. Nu ne trebuie organizare si reprezentanti, Iohannis trebuie sa discute direct cu piata.
Acest lucru este imposibil, este obligatoriu sa ne organizam si sa ne sustinem interesele in mod constant pina cind presedintele, oricare ar fi el, va trebui sa tina cont de interesele noastre mai mult decit de ale altora, cum ar fi marile corporatii.
6. ONG-urile sint subversive.
Sint, mai ales daca noi nu avem unul. Solutia nu este sa avem o societate complet destructurata, atomizata, pregatita pentru totalitarism, ci sa avem o societate civila puternica, bine conectata, activa, diversa, care sa reactioneze la timp in fata derivei puterii, care sa apere drepturile individuale ale membrilor sai.
Viata decenta, discutia rationala sint posibile numai intr-o societate integrata orizontal. Vedeti ca discutiile din spatiul public de la noi sint strict partizane si complet lipsite de argumente.
Cine doreste sa se asocieze poate lasa un comentariu, preferabil si o adresa de contact.

 Nicolae Tudor: Raspund: da. Am recitit pentru improspatare programul dv politic si cred ca este potrivit societatii civile si nu partidelor politice, fiindca doriti un mai bine social prin implicarea locala si permanenta a oamenilor, pe sistemul actual; adica sa ii lasam pe ei sa-si faca de cap, iar noi sa facem proteste pana ne accepta solutiile, sa contribuim cu bani pentru a-l ajuta pe un mic comerciant, care aprioric este nevinovat, in lupta sa cu sistemul etc. Acest lucru trebuie sa se intample cu ajutorul ong-urilor. Politica inseamna sa ajungi la un tablou de bord si, apasand niste taste, fie sa performezi sistemul, fie sa faci altul. Pentru mine implicarea in politica inseamna sa gasesc solutii politice la marile probleme ale omenirii. Pentru aceasta am in minte un model, si-l numesc modelul societatii divine, model spre care vreau sa tind pana la identificare. Eu consider ca societatea actuala este exact pe dos modelului divin, pentru ca are saracie planetara si exploatare (sclavie!), de unde si nedreptatile de tot felul, dublate de incompetenta. Un exemplu banal: iernile trecute s-a produs un blocaj cu zapada si politicienii alesi erau disperati ca nu aveau nu stiu ce masinarii pentru deszapezire, ca, la final, sa aflam ca Ceausescu cumparase o multime de utilaje si acestea zaceau sigilate in nu stiu ce depozit din tara. In concluzie: Ceee ce ganditi dv este excelent pentru imbunatatirea unui program de guvernare, putem fi parteneri, puteti prelua conducerea ATC pana la congres, daca acceptati statutul si intelegeti ca trebuie sa se termine cu saracia si sclavia din Romania.

Doru Georgescu: Nicolae Tudor, Nu stiu ce program ati citit, dar eu spun exact pe dos fata de ce ati inteles dv.
"este potrivit societatii civile si nu partidelor politice" - tocmai asta este problema, in lipsa societatii civile, partidele nu pot fi controlate de cetateni, si sint motivate sa divida si sa supuna populatia ca sa nu piarda puterea.
"adica sa ii lasam pe ei sa-si faca de cap" - tocmai daca nu ne implicam permanent ii lasam sa isi faca de cap. este evident ca, in momentul in care nu ne mai intereseaza, cei de la putere vor face exact ce fac acum.
"noi sa facem proteste pana ne accepta solutiile" - in nici un caz nu trebuie sa facem proteste. asta este o prostie. ne pierdem vremea, poate mincam bataie, luam amenzi, si cei de la putere se distreaza grozav. noi trebuie sa ne asociem si sa devenim atit de puternici si independenti incit doar sa ii incunostintam ce dorim sa faca, si ei sa faca. sau chiar sa-i concediem si sa facem noi direct.
"a-l ajuta pe un mic comerciant, care aprioric este nevinovat" - spun foarte clar pe primul rind ca toti romanii care nu mor de foame pe strada sint in sistem. mica burghezie este punctul slab in care putem ataca. si noi ar trebui sa avem initiativa economica.
"Politica inseamna sa ajungi la un tablou de bord si, apasand niste taste, fie sa performezi sistemul, fie sa faci altul." - nu este posibil, asa cum explic acolo, situatia de fata este un echilibru social stabil. Puterea nu poate decit sa il stabilizeze. Cine incearca altceva pierde imediat, prin mecanismul pe care il explic acolo foarte clar.
Solutia apartine oamenilor, iar introducerea religiei in politica este intotdeauna criminala.
"puteti prelua conducerea ATC pana la congres" - va explic inca o data ca puterea nu este o solutie. As deveni santajabil. Nu as avea informatiile necesare. As fi motivat sa va tin divizati si slabi. As deveni un centru de informatie si de luare a deciziilor si n-as avea altceva de facut cu asta decit sa le folosesc in interes propriu, deoarece "supusii" nu sint capabili de altceva decit de a-si cauta stapini.

Gorge Tati Ai dreptate; munca l-a facut pe om. Numai cei care viseaza pozitiv sant si creativi ! A vedea in viitor este creativ si deschide mintea celor constienti de schimbare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana