joi, 12 ianuarie 2017

Am comentat




STRADA ȘI EXTREMISMUL POLITIC
Orice mișcare politică extremistă de până acum, pentru a accede la conducere s-a folosit și se folosește de stradă. De ce? Pentru că extremismul ține de minoritate, niciodată de majoritate. Pentru că, prin alegeri normale și democratice, nici o mișcare extremistă nu ar putea ajunge să conducă. Fără stradă, comuniștii nu ar fi ajuns să conducă Răsăritul. Fără stradă, naziștii nu ar fi reușit să conducă aproape toată Europa. Fără stradă, ateii nu ar fi reușit să conducă toată lumea, începând cu și de la revoluția franceză. Și i-aș mai aminti pe legionari (care au fost extremiști, orice ar spune unii dintre noi) și pe orice altă tiranie, de oriunde de pe glob, care își scoate mai întâi derbedeii în stradă, apoi ocupă guvernul și toate posturile de conducere. Iar dacă este destul să dai jos guvernul și să-ți pui proprii oameni, ca să conduci o țară, iar guvernul poate fi dat jos cu o mână de o sută de mii de oameni dintr-o țară de douăzeci de milioane, de ce nu te-ai folosi de stradă, care îți oferă oportunitatea aceasta?!
Strada a ajuns un pion atât de important, încât chiar și majoritatea pare să aibă nevoie de ea pentru a putea ajunge să conducă. Există totuși o diferență între o mișcare democratică ce se folosește de stradă și una extremistă. O diferență pe care nu știu dacă o mai observat-o careva dintre noi până acum și anume preambulul. Cu cât este mai lung, cu atât mișcarea respectivă, fiind una de durată, este una mai democratică și cu cât este mai scurt, cu atât mișcarea este mai extremistă. Și nu trebuie să vă dau exemple, puteți judeca aceasta și singuri. Totuși, un exemplu am să vi-l dau, dar nu pentru a demonstra ce am afirmat mai sus, ci pentru că este unul controversat: Revoluția din decembrie 1989, despre care unii spun că nu a fost revoluție. Revoluție ce a fost pregătită cu ani înainte și pe față, chiar dacă se vorbea pe șoptite. Că urmează să vină Ion Iliescu la conducere știa oricine asculta Vocea Europei și toți sperau să se întâmple aceasta. Da, nu mai suntem acum de acord cu modul cum a murit Ceaușescu, dar toată lumea dorea să plece. Dacă s-ar fi organizat atunci alegeri democratice și ar fi fost lăsate să se desfășoare corect, Iliescu ar fi câștigat zdrobitor în fața lui Ceaușescu și nu ar mai fi fost nevoie de nici un fel de revoluție. Iar strada a fost chemată, atunci, nu ca să manipuleze rezultatul, ci să-l GARANTEZE.
Cu totul altă situație a fost însă momentul ”Colectiv”. Atunci strada pur și simplu a manipulat, a fost manipulată și a impus Guvernul, deși voința majorității era alta și a fost arătată clar acum, la ultimele alegeri de după acel moment, când harta pur și simplu a fost înroșită, țara făcând trup compact în jurul PSD-ului. Adevărat, și ca o sancțiune a majorității pentru că i-a fost siluită vrerea și violatorii nu sunt niciodată iubiți! De aceea, începând cu Colectiv, strada a căzut și continuă să cadă în derizoriu, mai ales când același grup minoritar, de tineri necopți la minte, continuă să scandeze aceleași lozinci anapoda și nedemocratice, pe care nu vreau să le amintesc și analizez aici, să nu mă întind prea mult. Tineri care acum s-au luat de instituția ”Avocatul Poporului” pentru că pur și simplul nu le place figura lui Victor Ciorbea. Pentru că Victor Ciorbea nu-i un frumos, este un ”ciclop” și lor, generației de ”tineri frumoși și liberi” le place să facă bullying cu toți ”ciudații”, ”ratații” și ”urâții”. Cât privește motivul invocat, că ”apără un penal”, problema stă cu totul altfel. Anume, în acest moment se vrea interzicerea drepturilor persoanelor care au fost condamnate penal de a alege, a fi aleși sau a accede în anumite funcții, chiar și când legea nu prevede expres această interdicție. Iar dacă acest lucru se întâmplă unei persoane politice importante, cum este Victor Dragnea, atunci în mod sigur se poate întâmpla oricărei persoane din țara aceasta! Și atunci desigur că aceasta-i o problemă ce ține de Avocatul Poporului și acesta ar fi vinovat dacă nu și-ar face datoria și nu ar sesiza organele competente ale statului. Și de fapt aici este marea problemă, cea mai mare dintre toate: că avocatul poporului este DOAR UN AVOCAT. Oricât de pompos ar suna denumirea sa, el nu are putere decizională, doar putere de a sesiza o problemă și a o susține. Iar când într-o țară avocații încep să se teamă pentru faptul că-și fac meseria, acea mișcare care îi atacă sigur este extremistă! Extremistă și extrem de dăunătoare pentru că, transformând un instrument de exprimare a voinței poporului într-unul de manipulare politică grosieră și extremă, pune în pericol însăși existența acestui instrument. Din mascaradă, ieșitul în stradă se va transforma în armă periculoasă și va fi interzis. Asta, doriți oare, tinerilor ”frumoși și liberi”? Iar dacă nu doriți aceasta, atunci nu vă mai lăsați mânați ca proștii pe străzi, nu vă mai credeți cei mai înțelepți din țara asta iar pe toți ceilalți dobitoci orbi și învățați o dată că mintea întradevăr crește o dată cu tuleiele, dar trebuie să se mai și coacă, până când tuleiele devin albe.
Amin

Nicolae Tudor: 1. CC a decis, la o sesizare privind alegerile locale, ca un condamnat cu suspendare este un vinovat, iar numirea lui in functii ar fi o recompensa. Dragnea, daca respectam justitia, nu are ce cauta in functii publice. In Parlament, da, fiindca a fost ales de popor.
2. Extremismul, dv il faceti aproape egal cu terorismul (manipulareee!!!). Cand tara a alunecat, prin indiferenta, lipsa de organizare, incompetenta, interese etc spre haos, ea nu poate fi echilibrata decat prin masuri extreme. Asadar extremismul este necesar. Cum incepe el? Prin intelegerea situatiei: intai un om, apoi 2 samd. Daca acel/acei putini oameni se afla in posesia adevarului, ce cale democratica pot avea pentru a se inmulti/deveni majoritari pentru a echilibra tara? Una dintre ele este strada. Dar cat poti sa stai si in strada, cand stii ca, prin strada, doar tragi semnaluri de alarma, trezesti institutiile si oamenii, in speranta ca forta ta, de opozitie, sa se intareasca sau revendicarile tale sa fie aplicate de decidenti? Strada este teatru de manifestare si nu trebuie luat in derizoriu.
3. Momentul post„colectiv” a fost previzibil. Atata timp cat acolo au murit/suferit un numar imens de tineri, familiile acestora si influentatii de ei, s-au ridicat si au cerut dreptate in strada. Ponta nu a cazut din cauza strazii, ci din cauza soaptelor soptite lui la ureche de catre niste ochi albastri cum ca tara este pe cale sa sara in aer, daca nu isi da demisia, iar el, naiv-patriot, a pus botul. Ulterior, si mai naiv, a zis ca asa a vrut el, sa dea puterea altora pentru a o recastiga prin popor pentru totdeauna (vechi scenariu rusesc).
4. Manipularea dv devine cusuta cu ata alba! „, ieșitul în stradă se va transforma în armă periculoasă și va fi interzis. Asta, doriți oare, tinerilor ”frumoși și liberi”? Iar dacă nu doriți aceasta, atunci nu vă mai lăsați mânați ca proștii pe străzi”. Protestez! Strada, ca scena de manifestatii, trebuie aparata, lupta trebuie dusa, calm, pentru scaparea de incorsetari cu fortele de ordine, si violent, cu pretul vietii, pentru a nu se interzice „ca arma periculoasa”. Dv, domnule MTL, prin acest articol, va faceti, anticipat, vinovat ca determinati oamenii pasnici, care constientizeaza dreptatea altfel decat altii (printre care si dv) sa devina... teroristi!

Marian Tudorel Lazar D-le Tudor, vă voi răspunde și eu punctual: 1. Nu știu dacă aveți studii de drept, dacă ați avea, atunci ați cunoaște faptul că legea prevede expres că un om, pentru a fi lipsit de dreptul de a alege, a fi ales sau a ocupa o funcție publică, trebuie să fie condamnat special la așa ceva, printr-o sentință definitivă. Ceea ce, din câte știu, nu este cazul d-lui Dragnea.

Nicolae Tudor Probabil a fost o neglijenta. Realitatea este aceasta: in Romania nici un proprietar nu va angaja ca paznic un om care a avut probleme cu justitia si a suferit o condamnare. Nu scrie, dar, ca lege nescrisa, morala, scrie. El este vinovat. Este vinovat foarte putin doar daca ne gandim ca vinovat ca el au fost alte sute de mii si aceia nu au fost anchetati. Este egal cu a condamna un satean amarat ca a furat 2 scanduri de la CAP, cand, stim toti, CAP-urile au fost vandalizate in masa, si il aratam cu degetul ca si cum ar fi marele vinovat.

Marian Tudorel Lazar Ba pentru paznici se prevede expres, d-le Tudor, deși depinde de infracțiune. Deci neglijența este a domniei voastre: că neglijați să vă informați.

Marian Tudorel Lazar 2. Extremism = Terorism, totdeauna și fără excepție. Nu o spun eu, ci o spune istoria, chiar dacă acest terorism ar fi doar unul psihic. Dar, din câte știu, totdeauna terorismul a dus și duce și la pierderea de vieți umane.

Marian Tudorel Lazar 3. Momentul ”post Colectiv” a fost întradevăr previzibil, problema pe care am sesizat-o eu este că nu a existat un moment ”ante Colectiv”. Ci momentul ”Colectiv” a fost tot atât de imprevizibil și de spontan și de rapid ca o lovitură de stat. Nu zic nimic mai mult, deocamdată.

Marian Tudorel Lazar 4. De ce ați dori, domnia voastră, păstrarea străzii? Cumva simțiți că faceți parte dintr-o mișcare periferică ce va avea nevoie cândva de stradă ca să se facă remarcată și să ajungă la putere...? Eu sunt însă pentru ”Agora”. Este tot un fel de ”stradă”, doar că în agora se discută, nu se urlă, se gândește, nu se scandează!

Nicolae Tudor Eu iubesc libertatea, si libertatea a fost castigata cu sange. In ce ma priveste, niciodata nu voi incalca legile, dar, cand o lege emisa incalca principiile libertatii, o voi amenda prin orice mijloace, cu riscul vietii. Am facut-o deja in '89. Prin "A TREIA CALE" sustin dreptul de manifestare in strada si cer ca institutiile sa fie obligate de o lege prin care sa dea raspuns tuturor revendicarilor strazii, chiar daca acolo manifesta un singur om, rezolutiile sa fie publice si sa raspunda personal cel care semneaza de ele, astfel incat pierderile umane sau materiale rezultate, ori pierderile in procesele ulterioare sa fie suportate de cel care a gresit si nu din banii publici.

Marian Tudorel Lazar Care principiu al libertății, d-le Tudor? Că și orice violator se consideră liber să violeze și, dacă nu-i dai voie să iasă în stradă și să vâneze femei sau copii neajutorați, va considera că îi restrângi libertatea. Deci fiți pentru libertate, dar nu și pentru cea a nebunilor! Și da, chiar și ei trebuie să aibă o anumită libertate, printre care cea de a-și exprima gândurile și păsurile, dar să se facă în mod organizat, nu oriunde li se scoală lor.

Marian Tudorel Lazar Și fiți mai puțin agresiv cu răspunderea personală fiindcă, de vreme ce există deja legi ce statuează aceasta, se pare că domnia voastră militați pentru o extra răspundere, ce nu se poate face decât prin restrângerea libertății pe care o trompetați atâta că ar trebui să fie cât mai liberă.

Nicolae Tudor A treia cale, prin actiunea sa politica, militeaza pentru raspunderi personale in cazuri de pierderi, ale celor vinovati de producerile acestora, cand sunt platiti din bani publici. Vom spune aceste lucruri, si multe altele, in campania electorala, si, daca vom fi mandatati, vom modifica legile. Sunt pentru libertatea oamenilor sanatosi, nu a nebunilor. Dv, din cauza catorva nebuni, sunteti in stare sa calcati in picioare libertatea de vointa si exprimare, pare-mi-se... Astfel de gest este specific structurilor dictatoriale.

Marian Tudorel Lazar Păi, când nebunii devin lideri de opinie, este clar că libertatea de voință și exprimare nu mai există. Și văd că insistați pentru crearea de extra legi pentru extra răspundere. De aceea nici nu are succes mișcarea domniei voastre: că sunteți puțini, nu-i o problemă, dar dacă tindeți să fiți extremiști ca gândire și manifestare, tot puțini veți rămâne.

Nicolae Tudor Multumim pentru "incurajare"! A treia cale propune masuri contra nebunilor prin obligativitatea de a prezenta dovada de sanatate de la psihiatru in cazul concurentilor la facultati si a candidatilor la alegerile locale/nationale.
Marian Tudorel Lazar Altă idioțenie, d-le Tudor! Păi, dacă un nebun este capabil să-și ia examenele, sigur nu el este nebunul, ci doctorii care l-au diagnosticat. Plus că iar faceți confuzie între nebunia temporară și cea care se manifestă de așa natură încât impune instituirea tutelei. De fapt, afirmația domniei voastre de mai sus este pur și simplu ilegală și chiar anticonstituțională, dacă o iau mai bine la puricat. Sunteți total necunoscător al unei legi extrem de importante pentru siguranța cetățenilor contemporani, ce se numește Legea sănătății mintale. Emisă pentru evitarea nefericitelor obiceiuri politice comuniste de a elimina adversarul politic internându-l la nebuni. D-le Tudor, vă îndreptați spre o direcție extrem de periculoasă. Încă o dată îmi confirmați că totdeauna extremiștii sunt și potențial teroriști. Că a da legi prin care să-ți desființezi adversarii politici, folosindu-te de ”poliția psihiatrică” este întradevăr terorism.

Nicolae Tudor Aceasta idee este des vehiculata in media de multi ani. Cand se da examen pentru soferi nu mai este "ilegal si anticonstitutional"? Nebunia nu are legatura cu capacitatea unui individ de a raspunde unui test sau subiect la un examen, ci cu alegerile sale ulterioare, cand ajunge la pupitrul de comanda. Un nebun poate face arta, orice in curtea lui, dar nu trebuie lasat sa ajunga sa conduca oameni sau sa le influenteze destinele. Imi apare acum pe wall o atitudine care sprijina ideea mea:
Mariana Berechet: Chiar asa : indivizii astia care ajung la profesii in care pot decide destine umane, ( procurorii , judecatorii) raspund pentru faptele lor ? Inainte de a ajunge in pozitii decizionale ar trebui sa fie evaluati pe o perioada de timp , pshiatric si psihologic. Unii dintre cei care sunt procurori , sunt niste psihopati, dereglati psihic
Marian Tudorel Lazar Până acum dădeați sfaturi de drept fără a avea studii și mai ales habar, acum o faceți și pe psihiatrul. Impresia mea este că sunteți doar diletant. Adevărat, plin de intenții bune, dar tot diletant.

Nicolae Tudor Nu dau sfaturi, percep doar ca om simplu o realitate care ma apasa. Am dreptul sa inteleg si sa vreau altceva. Poate ca eu singur gresesc, dar cand vom fi mai multe capete la un loc si vom vota (atentie, ideile trebuie acceptate unanim!), proiectul de azi va deveni program. Ca "nu ma pricep la drept" sau ca "o fac pe psihiatrul" nu le consider jigniri, ci simple pareri ale unui om oarecare. Va spun doar atat: de mii de ori viata m-a pus in situatii cand cuvantul meu a fost mai valoros decat al unor scoliti.

Marian Tudorel Lazar Cuvântul domniei voastre este mai valoros decât al unor școliți, când școliții se bagă în ce nu au învățat și domnia voastră vorbiți despre domeniul în care vă pricepeți. De aceea, dacă aspirați să rămâneți un om simplu, nu vă este locul în politică.

Nicolae Tudor Trebuie sa fac politica, iar rolul meu este pur decorativ. Prin statut nu candidez la nimic, doar zic "nu" (poate nu va fi cazul) si "nu" ramane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana